AT KESTANESİ
ŞİFALI ÇAYI NASIL YAPILIR?
Özellikleri At
kestanesi 30-40 metre boylanan bir ağaç türüdür. Yazın
beyaz renkli ve görkemli çiçekler açar. Sonbaharda kestaneye benzer meyveler
oluşturur. Park ve bahçelerde süs bitkisi olarak kullanılmaktadır.
İçeriği : Yüksek miktarda selenyum ve B1, B2, E vitaminleri, eskulen maddesi, ve çeşitli mineraller bulunur.
Çayı Nasıl Yapılır: At kestanesi çayı hazırlarken ilk önce ağacın kurutulmuş 3 adet yaprağı ve 2 adet meyve kabuğu kaynamış bir suya ilave edin. Daha sonra 5-6 dakika demlemeye bırakınız. Demlendikten sonra süzüp tüketebilirsiniz.Günlük en fazla bir çay bardağı içilmesi gerekmektedir. Çocuklara kesinlikle verilmemesi gereken bu çay, ayrıca yaşlı kişilerin kullanımı için de uygun değildir
Faydaları: .
-At kestanesi
çayının en önemli faydası dolaşımı
bozukluklarını gidermeye yardımcı olur.
- Kan
şekerini düzenler.
-At kestanesi
çayı ağrılı varislerde ve krampları gidermeye yardımcı olur.
-Cilt sağlığını
korur, cilde güzellik verir.
-Kronik venöz
yetmezlik tedavisine yardımcı olmaktadır.
-Vücutta biriken
ödemi atmaya yardımcı olur.
-Uyku
problemlerine iyi gelmektedir.
-Kas ağrılarını
gidermeye