14 Ağustos 2022 Pazar

AT KESTANESİ ŞİFALI ÇAYI NASIL YAPILIR?

 

AT KESTANESİ

ŞİFALI ÇAYI NASIL YAPILIR?

 


Özellikleri At kestanesi 30-40 metre boylanan bir ağaç türüdür. Yazın beyaz renkli ve görkemli çiçekler açar. Sonbaharda kestaneye benzer meyveler oluşturur. Park ve bahçelerde süs bitkisi olarak kullanılmaktadır.

 Kullanımı : At kestanesi meyvesi yenmez. Bunun dışında yaprakları, meyveleri, meyve kabukları çeşitli işlemlerden geçtikten sonra sağlık için kullanılır. Kremi, balsamı ve jeli yapılarak piyasada özellikle ağrı giderici olarak kullanılmaktadır.

İçeriği : Yüksek miktarda selenyum ve B1, B2, E vitaminleri, eskulen maddesi, ve çeşitli mineraller bulunur.

Çayı Nasıl Yapılır: At kestanesi çayı hazırlarken ilk önce ağacın kurutulmuş 3 adet yaprağı ve 2 adet meyve kabuğu kaynamış bir suya ilave edin. Daha sonra 5-6 dakika demlemeye bırakınız. Demlendikten sonra süzüp tüketebilirsiniz.Günlük en fazla bir çay bardağı içilmesi gerekmektedir. Çocuklara kesinlikle verilmemesi gereken bu çay, ayrıca yaşlı kişilerin kullanımı için de uygun değildir

Faydaları: .

-At kestanesi çayının en önemli faydası  dolaşımı bozukluklarını gidermeye yardımcı olur.

 - Kan şekerini düzenler.

-At kestanesi çayı ağrılı varislerde ve krampları gidermeye yardımcı olur.

-Cilt sağlığını korur, cilde güzellik verir.

-Kronik venöz yetmezlik tedavisine yardımcı olmaktadır.

-Vücutta biriken ödemi atmaya yardımcı olur.

-Uyku problemlerine iyi gelmektedir.

-Kas ağrılarını gidermeye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder