Hamileler bolca tüketmeli
Muşmula meyvesi olgunlaşınca yenen
lezzetli ve çok şifalı bir bitkidir.
Muşmula, besin lifi, potasyum,
demir,kalsiyum, folik asit ve magnezyum gibi yararlı mineral ve maddeler
bakımından oldukça zengin bir meyve. Aynı zamanda içinde bolca A ve C vitamini olduğu da biliniyor.
Hamile kadınlar da bu şifalı meyveyi bol
bol tüketmeli.
Özellikle kış aylarına gireceğimiz şu
günlerde, bu meyvenin pazarlarda ve marketlerde bolca bulunması hamileler için
oldukça büyük bir şanstır.
Bu
yararlı meyve düşük yapma riskini azaltır. Düşük yapma riski olan gebe kadınlar
bu meyveyi tüketmelidir.
Ayrıca bel ağrılarına çok iyi gelir.
Ağrıları hafifletici özelliği de vardır. Gut hastaları da bu faydalı meyveyi
bolca tüketebilirler.
Fakat yüksek tansiyon hastalarının daha az
tüketmelerinde fayda var.