13 Şubat 2023 Pazartesi

Hamile Kadınlar Bu Meyveyi Bolca Tüketmeli

 

Hamileler bolca tüketmeli

 


Muşmula meyvesi olgunlaşınca yenen lezzetli ve çok şifalı bir bitkidir.

 

Muşmula, besin lifi, potasyum, demir,kalsiyum, folik asit ve magnezyum gibi yararlı mineral ve maddeler bakımından oldukça zengin bir meyve. Aynı zamanda içinde bolca A ve C vitamini olduğu da biliniyor.

 

Hamile kadınlar da bu şifalı meyveyi bol bol tüketmeli.

 

Özellikle kış aylarına gireceğimiz şu günlerde, bu meyvenin pazarlarda ve marketlerde bolca bulunması hamileler için oldukça büyük bir şanstır.

 

 Bu yararlı meyve düşük yapma riskini azaltır. Düşük yapma riski olan gebe kadınlar bu meyveyi tüketmelidir.

 

Ayrıca bel ağrılarına çok iyi gelir. Ağrıları hafifletici özelliği de vardır. Gut hastaları da bu faydalı meyveyi bolca tüketebilirler.

 

Fakat yüksek tansiyon hastalarının daha az tüketmelerinde fayda var. 

Devamını Oku »

Duvar Diplerinde Yetişen Şifa Kaynağı Bir Yabani Ot

 


Duvar Diplerinde Yetişen Şifa Kaynağı Bir Yabani Ot

(Duvar Fesleğeni Parietaria judaica')


Duvar fesleğeni tüylü sapları ve yapışkan hissi veren yaprakları olan, dik veya yayılan bir bitkidir.

Yapışkan otu, Bere otu, , Çorakotu, Sırçaotu olarak ta adalandırılır ve bilimsel ismi Parietaria judaica'

 Isırgan otu ailesindeki bu bitkinin genellikle kaldırım ve duvarlardaki çatlaklarda büyür. Polenleri alerjendir; astım ve cilt tahrişlerine neden olabilir.

Duvar Feslegeni içeriğinde kalsiyum, flavonoidler, kükürt, potasyum nitrat, tanenler, müsilaj, ve kaempferol maddeleri bulunur.

Bu bitki şifalı bir bitki olup halk tıbbında sıklıkla kullanılır. Yaprakları toplandıktan sonra kurutuluru ve şifalı çayı yapılır. Ayrıca kuruyan yapraklar toz haline getirilerek bal ile karıştırılır ve astım tedavisinde kullanılır.

Yapışkan otu çayı astım önleyici ve solunumu rahatlatıcıdır.

Soğuk algınlığında günde iki barak çayı içilmelidir.

İdrar söktürücü özelliği vardır ve böbrekleri onarıcı bir etkiye sahiptir.

Böbrek ve mesane taşları, sistit ve nefrit gibi idrar sisteminin diğer şikayetleri için etkili bir ilaçtır.

Kronik öksürüklerin yatıştırıcısı olarak, ayrıca yaralar ve yanıklar için kullanılmıştır.

Duvar fesleğeninden çay yapmak için kurutulmuş ve kıyılmış yapraklardan bir tatlı kaşığı bir bardak kaynar suda 5 dakika bekletilir.

Cam, ayna ve bakır kapları temizlemek ve parlatmak  için kullanılır.

Devamını Oku »

Çinin Gizli Reçetesi Sabah Bir Bardak İç Bütün Vücudun Temizlensin

 


Çin doktorlarının uyguladığı ve evde rahatlıkla yapabileceğiniz bitkisel bir ilaç tarifini anlatacağız.

Dere otu yaprakları, defne yaprağı ve dere otu tohumu.

Bu üç bileşenle yapacağınız karışım beta karoten folik asit, B1, B2 ve B6 ile C ve A vitamini ayrıca potasyum, manganez, bakır , çinko kalsiyum, fosfor, demir, klorofil, lutein ve flovanoidler açısından çok zengin.

Hazırlayacağınız karışım böbrek hastalıklarını tedavi eder, prostatı küçültür ve mesane sağlığını korur.

Hazımsızlık ve solunum yolu hastalıkları için çok etkilidir. Ayrıca kas ağrılarını giderir, bağışıklığı giderir.

Karışımı hazırlamak için bir demet taze dere otu yaprakları, 3 adet defne yaprağı ve bir talı kaşığı dere otu tohumu yarım litre suda 3 dakika kaynatılır ve her sabah kahvaltıdan önce bir bardak içilir.

Devamını Oku »

Çam İğne Yaprakları Limondan 5 Katta Daha Fazla C Vitamini İçerir

 


Çam iğnesi çayı , önemli miktarda C vitamini içeriyor (limondan beş kat daha fazla). Canlandırıcı özelliğe sahiptir ve özellikle astım, bronşit gibi hastalıklarda, akciğer hastalıklarında, müzmin öksürüklerde, balgam söktürmede ve nefes açmada tavsiye ediliyor.

Ayrıca yaraları iyileştirme ve romatizmal rahatsızlıklara karşı da kullanılıyor.

Bir bardak Kaynar suya bir yemek kaşığı Çam iğne yaprağı koyun ve 10 dakika bekletin. Çayınız hazır ve günde 2 bardak içebilirsiniz.

Düzenli çam yaprağı çayı tüketerek akciğerlerinizi tertemiz yapabilirsiniz. Balgam sorunundan kurtulur ve öksürüğünüzü kesebilirsiniz.

Bütün solunum yoları rahatsızlıklarında etkilidir.

Çam yaprakları astım hastalığının doğal ilacıdır.

Daha bir çok faydası olan çam yaprakları ile yapılan çayın günde iki bardak içilmesinin hiçbir sakıncası yoktur ve rahatlıkla düzenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Devamını Oku »

Bu Bitkinin Yüzyıllar Öncesi Şifalı Kullanımı Sizi Şok Edecek

 



Isırgan otu antik çağlarda bile şifa niyetine kullanılan tıbbi bir bitkidir.

Ö dönemde ısırgan otu yaprakları dolaşımı uyarmak, ürtiker denen kurdeşen hastalığı, eklem ağrıları ve  eklem iltihapları tedavisinde kullanılmıştır.

Artritli hastalar için taze ısırgan otunun topikal olarak kullanılması uzun bir kullanım geçmişine sahiptir. Halk tıbbında hala bu uygulama bel ağrısı, romatizmal şikayetler, romatid artrid tedavisinde standart olarak kullanılmaktadır.

Yapılan araştırmalar ısırgan otunun mükemmel bir enerji ve protein kaynağı olduğu

Yemeklerde kullanılan ısırgan yaprakları, kurutularak şifalı çayı da yapılmaktadır. Bu şekilde düzenli kullanıldığında vücuttaki fazla ödemi atar, prostat büyümesini engeller, kan şekerini düşürür ve hemeroit kanamalarını azaltır.

7 gün boyunca her gün düzenli bir bardak ısırgan çayı içilmesi tüm bu şifaları elde etmenizi sağlar.

İlkbahar ve sonbaharda yapraklanan ısırgan otu toplanarak gölgede kurutulur ve kapalı bir kavanozda uzun süre saklanabilir.

Devamını Oku »

Bu Bitkinin Yapraklarını Yakın ve Odanız Mucizelerle Dolsun Doğal Tütsü

 


Defne yaprakları mutfaklarda baharat olarak kullanılan aromatik bir bitkidir.

Ağaç şeklinde yetişen bu bitkinin yaprakları ayrıca çok şifalıdır ve doğal bir bitkisel ilaçtır.

Defne yaprağı şişkinliği yatıştırır ve yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırır. Şeker hastaları ve uygun kalp fonksiyonu için faydalıdır. Defne yaprağı ayrıca eklem iltihabı ve solunum yolu enfeksiyonları için de kullanılır.

Bununla birlikte bulunduğunuz odada defne yaprağı yakarak içeriğindeki çok şifalı bileşiklerin ortama yayılması sağlanır..

Odaya kokusu sinen defne, sakinleştirici ve stres giderici bir etki oluşturur. Defne yaprağı tütsüsü evi negatif enerjiden arındırıp pozitif iyonların havaya salınmasına yardımcı olur.

Defne yaprakları yanarken hoş kokusu etrafa dağılır. Bu ise beyni uyararak pinen, elimisin ve sineol üretimini artırır

Defne yaprağı tütsüsünün insanlar üzerinde stresi azalttığı ve enerjilerinin yükselttiği gözlemlenmektedir.

Gripken defne yaprağı yakmak ise hastalığın çok daha kısa sürede atlatılmasına yardımcı olur.

Devamını Oku »

Bir Tutam Adaçayı Sayısız Hastalığı Tedavi Eder…

BİR TUTAM ADAÇAYI SAYISIZ HASTALIĞI TEDAVİ EDER…



Viral, bakteriyel ve fungal enfeksiyonlar üzerinde iyileştirici etkisi olan adaçayını anlatacağız.

Adaçayı bitkisi tıbbi ve aromatik özelliğe sahip, yetiştiriciliği kolayca yapılabilen çok yıllık bir bitkidir. Yaprakları grimsi ve kadifemsi yapıda olup üzeri hafif pütürlüdür. Yazın pembe renkli çiçekler açar.

. Adaçayı kutsal bir bitki olarak bilinir, son derece şifalıdır. Boğaz enfeksiyonunu, bademcik iltihabını, mesane iltihabını tedavi eder ve yardımcı olur.

 Bağırsakları ve böbrekleri iyileştirir. Kuru ve inatçı öksürük ve kızıl hastalığında iyileştirici etkisi vardır.

 Omurilik hastalıklarına, Parkinson hastalığına, Alzheimer hastalığına karşı tedavi edici olarak kullanılır.

. Adaçayı gaz, gastrit ve Helicobacter tedavisinde kullanılır.. Kan sayımını iyileştirir, romatizma üzerinde faydalı etkisi vardır, karaciğeri ve kanı temizler, kan şekerini kontrol eder.

Adaçayı Nasıl Hazırlanır?

Yaprakları toplanan adaçayı gölgede 3-4 gün boyunca kurutulur. Kurutulan yapraklardan bir tutam bir bardağa konur ve üzerine kaynar su ilave edilir. 5 dakika demlendikten sonra hazır hale gelir.

Özellikle hasta olacağınızı hissettiğinizde günde iki bardak adaçayı içiniz.


Devamını Oku »