Isırgan otu antik çağlarda bile şifa niyetine kullanılan tıbbi bir bitkidir.
Ö dönemde ısırgan otu yaprakları dolaşımı uyarmak, ürtiker denen kurdeşen hastalığı, eklem ağrıları ve eklem iltihapları tedavisinde kullanılmıştır.
Artritli
hastalar için taze ısırgan otunun topikal olarak kullanılması uzun bir kullanım
geçmişine sahiptir. Halk tıbbında hala bu uygulama bel ağrısı, romatizmal
şikayetler, romatid artrid tedavisinde standart olarak kullanılmaktadır.
Yapılan araştırmalar ısırgan otunun mükemmel bir enerji ve
protein kaynağı olduğu
Yemeklerde kullanılan ısırgan yaprakları, kurutularak şifalı çayı da yapılmaktadır. Bu şekilde düzenli kullanıldığında vücuttaki fazla ödemi atar, prostat büyümesini engeller, kan şekerini düşürür ve hemeroit kanamalarını azaltır.
7 gün boyunca her gün düzenli bir bardak ısırgan çayı içilmesi tüm bu şifaları elde etmenizi sağlar.
İlkbahar ve sonbaharda yapraklanan ısırgan otu toplanarak gölgede kurutulur ve kapalı bir kavanozda uzun süre saklanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder