13 Şubat 2023 Pazartesi

Bu Bitki Allahın Bir Lütfü Uzun Ömrün Sırrı Bir Çok Hastalığın Şifası

 

Bu Bitki Allahın Bir Lütfü Uzun Ömrün Sırrı Bir Çok Hastalığın Şifası



Zeytin ağacının kurutulmuş yaprakları uzun ömrün sırrıdır ve bir çok hastalığı tedavi eder. Kurutulmuş zeytin yaprağı çayı olağanüstü iyileştirici özelliklere sahiptir.

Yıl boyunca yaprağını dökmeyen zeytin ağacından körpe yapraklar toplanır ve gölgede 4-5 gün boyunca kurutulur.

Kurutulan zeytin yapraklarından 7-8 adet bir bardak suda 2-3 dakika kaynatılır ve mucize çay elde edilir. Bu çay her sabah kahvaltıdan hemen sonra içilir.

Kurutulmuş zeytin yaprağı Diyabet, artrit, arteriosklerozu tedavi eder ve önler.

Grip virüsünü baskılar. Parkinson ve Alzheimer'ın başlamasını önler.

Kötü huylu hastalıkları önlemek için mükemmeldir.

Kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürür. Kan basıncını düşürür.

Romatoid artrit ile ilişkili eklem ağrısını ve iltihabı hafifletir.

İşte Allahın bir lütfü olan zeytin ağacının yapraklarını toplayın gölgede kurutun ve şifalı çayını yaparak her gün bir bardak tüketin.

Kilo Aldıran , Kansızlığa, Vitamin Eksikliğine, Mide-Bağırsak Hastalıklarına İyi Gelen Kara Hurma Meyvesi

Kara hurma ağacı yabani  formda gelişen ve çok şifalı bir meyveler üreten bir bitkidir.

Bu küçük yabani meyveler Bol miktarda, protein, karbonhidratlar, selüloz, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, tanen, potasyum, magnezyum, A, B1, B2, B3, C vitaminleri içerdiğinden zengin bir meyve.

Hurma oldukça enerji verici bir meyve. Yüksek kalorili olan bu ürün, sizi adeta yeniden şarj ediyor. İçerisinde bulunan şeker, hurmanın sadece özgün tadına kavuşmasını sağlamakla kalmıyor. Aynı zamanda tüketen kişinin gün boyunca enerjik kalmasını sağlıyor. Üstelik içerisindeki şeker tamamen meyve şekeri olduğu için sağlıklı.

 

Küçük yapılı ve olgunlaşarak kahverengileşen bu meyve taze olarak tüketilebilir veya kurutularak çerez olarak yenir.

 

Yazın olgunlaşan meyveler toplanarak tüketilirse ishalı keser ve bağırsak florasını düzenler. Aynı zamanda iştahı açar ve kilo almayı sağlar.

 

Taze tüketilirse mideyi kuvvetlendirir, safranın hararetini giderir ve  mide gastritini gidermekte iyi gelir.

 

Kara hurma ağacının yaprakları da çok şifalıdır.

Yaprak ağızda çiğnenirse ağız içi ve diş ağrılarının giderilmesine diş eti problemlerine fayda sağlar.

Balığın ağızda koku bırakmasını engeller.

Mideye iyi gelerek kuvvet verir. İştahı açıcı etkiye sahiptir.

Yaprağı çiğnenip üstüne su içerseniz kalbe güç verir.

İlaçlardan Daha Etkili İğne Yapraklı Bir Ağacın Şifa Deposu Meyveleri

 

Ardıç ağacı Juniperus communis bilimsel ismi ile bilinen ve yaprak dökmeyen iğne yapraklı bir ağaçtır. Yazın siyah kahverengi küçük meyveler oluşturur.

 

Ardıç ağacının tohumları , sindirim rahatsızlıkları, ruhsal problemler başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıklara iyi gelen şifalı bir yapıdadır.

 

Ardıç ağacında yetişen meyvelerden ve ardıç tohumlarından çay yapılarak sıklıkla tüketiliyor. Yararları saymakla bitmeyen ardıç tohumu aktarlarda kolaylıkla bulunabilen ve park bahçelerde süsü bitkisi olarak yetişen değerli bir tohumdur.

 

Ardıç ağacının meyveleri şifa deposu olarak mucizevi olarak görülmektedir. Çoğunlukla çay şeklinde kullanımları ile türlü sağlık problemlerine etkili çözümler sunmaktadır. 

Yazın topalanan ardıç tohumları gölgede birkaç gün içinde kurutulur. 9-10 adet meyve bir bardak suda birkaç dakika bekletilerek son derece şifalı bir çay hazırlanır. Bu çay günde bir bardak içilir.

 

Ardıç tohumunun başlıca şifalı özelliği geleneksel tıpta şeker hastalığının tedavi edici olarak kullanılmasıdır. Gğünde içilen bir bardak ardıç çayı antidiyabetik özellik gösterir ve kandaki yüksek şeker düzeyini düşürür.

 

Ardıç çayı kötü kolesterolü ve kandaki trigiliseriti düşürerek kalp sağlığını korur.

 

Güçlü antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir ve vücudu mikroplardan arındırır, Bağışıklığı güçlendirir.

Sindirim sistemini düzenleyici özelliğe haizdir. Yapılan araştırmalar neticesinde ardıç tohumunun sindirim sistemine olumlu etkileri olduğu tespit edilmiştir.

 

Devamını Oku »

Troidten Cilt Kırışıklarına Ödem Attıran Ağrı Kesici Yoğurt Otunun Faydaları

 

Troidten Cilt Kırışıklarına Ödem Attıran Ağrı Kesici Yoğurt Otunun Faydaları



Ülkemizde halk arasında yapışkan otu, sünnetlik otu, kaz otu veya bere otu olarak bildiğimiz yoğurt otu, kökboyasıgiller familyasına aittir. Latince'de adı Galium Aparine olarak geçer.

Yoğurt otunun ismi  gala kelimesinden türemiştir aslında. Bu kelime, süt anlamına gelmektedir. Çok eski zamanlarda peynir yapmak için kullanıldığından dolayı bu isimle anılmaktadır.

Doğal ortamlarda yetişen yoğurt otunun yaprak ve saplarında çengele benzer ince kıllarla örtülüdür. Çiçekleri yaprak sapları dibinde kümelenmiş şekilde oldukça küçük çok sayıda çiçekten meydana gelir ve genellikle beyazımsı yeşil renklidir.

Yoğurt otu çay şeklinde kullanılarak şifalı özelliğinden faydalanılır. Bu çay gargara yapılarak, içilerek veya cilde haricen sürülerek kullanılır.

Çay yapmak için kurutulmuş yoğurt otundan bir tatlı kaşığı bir barak suda 2-3 dakika kaynatılarak hazırlanır.

Taze yoğurt otunun bulunduğu suyu kaynatıp cilde sürülürse, cildi gerdirir ve kırışıklıkları gidermeye yarar.

Bu ot ile demlenen çaylarla yapılan gargaralar, guatr ağrılarını hafifletmeye yaramakla birlikte ses tellerine de iyi gelmektedir. Aynı zamanda aftlara ve boğaz iltihaplarına da iyi geldiği bilinmektedir.

Kan temizleyici özelliğine sahip olan bu ot, cilt ve kanser hastalıklarında oldukça faydalıdır.

Cildi gençleştirmekle birlikte cilt kırışıklıklarını da gidermeye yarar

Bu ot ile demlenen çaylarla yapılan gargaralar, guatr ağrılarını hafifletmeye yarar

 İdrar yollan enfeksiyonlan (kum-taş, sistit, nefrit sancılan, üre azalması) kullanılır. Safrakesesi taşında fayda sağlar.

Yoğurtotu lenf ve kan temizleyici, deri hastalıklarında ve kanser hastalıklarında yararlıdır.

Devamını Oku »

Sindirimin En Doğal İlacı Rezene Tohumu

 


Maydanozgiller familyasına ait şifalı bir bitki olan rezene, Latincede Foeniculum vulgare L. olarak tanımlanır. Koyu renkli ve kendine has kokusuyla yemeklere tat veren bir bitki olan rezene, tohumları demlenerek çay olarak da tüketilir.

Sodyum, potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi değerli mineraller barındıran bitki, A ve C vitaminleri açısından da zengindir.

Rezene çayı bebeklere verilebilecek kadar hafiftir ve özellikle kalınbağırsak sancılarına iyi gelir.

Kasları yumuşatan ve spazmlara iyi gelen rezene gaz ve şişkinliği azaltır. Midesi bulananlar ve karın ağrısı çekenlerin kullanması uygundur.

Rezene çayı östrojenin etkilerini artırır. Bu nedenle adet öncesi sendromu, süt azlığı, menopoz belirtileri ve düşük libido gibi sorunlarda kullanılır. Rahimdeki kasları gevşettiği için adet sancıları içinde önerilmektedir.

Ağrıyan gözlere uygulanan rezene çayı da oldukça etkili bir alternatif tedavi yöntemidir. Çay soğuduktan sonra pamuk bir ped yardımıyla gözünüzün üzerinde 10 dakika kadar bekletirseniz ağrı azalacaktır.

Bir bardak kaynamış suya bir tatlı kaşığı rezene tohumu konur ve 5 dakika demlendikten sonra yemeklerden sonra bir bardak içilir.

Devamını Oku »

Ses Kısıklığını Anında Gideren Doğal Bir Bitkisel Çözüm

 



Ses kısıklığını gidermek için çam iğne yapraklarını bir bardak suda 5 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra bir tatlı kaşığı bal ile karıştırın ve günde iki barak için.

Çam ağacının iğne yaprağı portakaldan 4-5 kat daha fazla C vitamini içerir, A vitamini yönünden de zengindir .Balgam söktürücüdür (mukus salgılarını inceltir), dekonjestandır, ve soğutulduğunda antiseptik olarak kullanılabilir. Yani sadece lezzetli değildir aynı zamanda çok faydalıdır da. Evde çam ağacı iğne yapraklarından çay yapıp içebilirsiniz.

Çam yapraklarındaki uçucu yağların mikrop öldürücü olduğu düşünülmektedir. Yapraklar, A ve C vitamini de içerirler. Çam yaprağı ve çam kozalağı antioksidan bakımından zengindirler.

Devamını Oku »

Safran Çayı Doğal Bir afrodizyak ve Vücut Tepeden Tırnağa Temizler

 

SAFRAN ÇAYI DOĞAL GÜÇLÜ BİR AFRODİZYAK VE VÜCUDU TEPEDEN TIRNAĞA TEMİZLER



Safran çiçeği (Crocus sativus), süsengiller (Iridaceae) familyasından, sonbaharda çiçek açan, 20–30 cm boyunda, çiğdem (Crocus) cinsinden soğanlı bir kültür bitkisi ve bu bitkiden elde edilen baharat. Bitkinin yaprakları şeritimsi, mor çiçekleri üç tepeciklidir.

Safran soğanları dikildikten sonra mor renkli taç yaprakları ile çiçek açar ve çiçeklerin tam ortasında kırmızı renkli üç adet tepecik oluşur. İşte bu tepecikler çok şifalı ve dünyanın en pahalı baharatı olarak bilinir.

Bu tepecikler toplanarak kurutulur ve çok şifalı bir çay yapılır. Yaklaşık 5-6 adet kırmızı renkli kurutulmuş tepecik kısmı bir bardak kaynar suda 5 dakika bekletilerek çay hazırlanır.

Safran çayı çok güçlü doğal bir afrodizyaktır. Tüm vücudu içten temizler, tümörleri yok eder ve beyni korur.

Ayrıca bu çay astım, boğmaca ve soğuk algınlığı tedavi edici özelliğe sahiptir.

Mide ağrısı ve mide de yanma sorunlarına karşı kullanılır.

Safran çayının diğer bir özelliği ise içerdiği krosin maddesinden dolayı kandaki yağ miktarını düşür ve trigiliserit , kolesterol gibi hastalıkları tedavi eder.

Bütün bu sağlıklı şifaları elde etmek için her gün bir bardak safran çayı içilmelidir.

Devamını Oku »

Bahçenizde Çok Kolay Yetiştirin Bütün Vücudu İyileştiren Şifalı Bitki

 

Bahçenizde Çok Kolay Yetiştirin Bütün Vücudu İyileştiren Şifalı Bitki



Roka, yaprakları aromatik  olan ve bahçelerde yetiştirilen popüler bir bitkidir.

Genelde yaprakları salatalara hoş bir aroma katmak üzere kullanılır.

Roka bitkisinin aromatik yapısı ve hoş kokusunun yanında birçok iyileştirici özelliği vardır.

Roka karaciğeri iyice temizler, detoksifikasyonu ve ağır metallerin vücuttan atılmasını destekler.

Gözleri koruyan ve maküler dejenerasyon gelişimini önleyen antioksidanlar açısından zengindir.

Roka, magnezyum ve çinko içerir ve doğal bir afrodizyak görevi görür. Kemik sağlığı ve osteoporozun önlenmesi için önemli olan vitamin ve minerallerin mükemmel bir seçimidir.

Roka, bağışıklığı güçlü bir şekilde güçlendirir ve birçok hastalığın başlamasını önler. Değerli bir demir ve nitrat kaynağıdır ve anemi ve hipertansiyon için faydalıdır.

Roka, K vitamini açısından zengin olduğu için kan sulandırıcı ilaçlar alan kişiler için dikkatli olunmalıdır.

Yeşil salatalarda mutlaka kullanılması gerekir ve ayrıca kurutulan yapraklarından şifalı çay yapılarak tüketilir.

Devamını Oku »

Nar Kabuğunun Faydalarını Keşfedince artık Çöpe Atmayacaksınız

 

NAR KABUĞUNUN FAYDALARI



Lezzetiyle sıkça tüketilen ve vücut sağlığına faydalı olan narın kabukları da oldukça yararlıdır. 

Cilt maskelerinden saç bakımına kadar birçok yerde kullanabileceğiniz kabuklardan yapacağınız çayların da faydası çoktur. 

Hem meyvesiyle hem kabuğuyla her derde deva olduğu söylenen narın, kabuğu suyuna oranla daha fazla bileşen içerir. 

Uzmanlar nar kabuğu içerisinde bulunan ellagik asitin bazı hastalıkları önlemeye ve iyileştirmeye yardımcı olduğunu söyler. 

·         Nar kabuğu yüksek oranda C vitamini içerir. C vitamini eksikliği birçok hastalığa neden olabilir. Bu nedenle özellikle kış aylarında yaşanan grip, bronşit, boğaz ağrısı gibi hastalıklarda tedavi edici özelliktedir.

·         İçerisinde yüksek oranda bulunan antioksidan kolesterolün düzenlenmesini sağlar.

Kaynatılmış suda 10 dakika demlenerek içilen su hem ishali tedavi eder hem de enfeksiyona sebep olan bağırsaktaki bakterilerin üzerinde etki sağlaR

·         Şeker ve kalp hastalığına da iyi gelir.

Nar kabuğu hemoroid tedavisinde de kullanılır. Nar kabuğu ile yapılan çayın düzenli içilmesi hemeroidi tedavi eder.

·         Her sabah aç karnına içildiğinde bağırsakta bulunan tenyaların dökülmesini sağlar.

  • Eklem ağrılarını dindirmeye yardımcı olur.

 

Devamını Oku »