Ses kısıklığını gidermek için çam iğne yapraklarını bir bardak suda 5 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra bir tatlı kaşığı bal ile karıştırın ve günde iki barak için.
Çam ağacının iğne yaprağı portakaldan 4-5
kat daha fazla C vitamini içerir, A vitamini yönünden de zengindir .Balgam
söktürücüdür (mukus salgılarını inceltir), dekonjestandır, ve soğutulduğunda
antiseptik olarak kullanılabilir. Yani sadece lezzetli değildir aynı zamanda
çok faydalıdır da. Evde çam ağacı iğne yapraklarından çay yapıp içebilirsiniz.
Çam yapraklarındaki uçucu yağların mikrop öldürücü olduğu düşünülmektedir. Yapraklar, A ve C vitamini de içerirler. Çam yaprağı ve çam kozalağı antioksidan bakımından zengindirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder