4 Ekim 2021 Pazartesi

Kestane Yaprağının Faydaları Kullanımı Özellikleri

 

KESTANE YAPRAĞININ FAYDALARI

 


Kestane yaprağı yüksek ateşi düşürmeye yardımcı olan mucizevi bir besindir. Sakinleştirici özelliği sayesinde stres ve depresyon gibi sorunlarını önlemeye yardımcı olur. •Erken yaşlanmayı engeller. Detoks özelliği bulunmaktadır.

Kestane Çayı Yaprağı Nasıl Yapılır?

Kestane yaprağında yüksek miktarda selenyum ve B1, B2, E ve C vitaminleri ile potasyum fosfor, klor, kalsiyum, demir, sodyum gibi elementler bulunur.

Toplanan kestane yaprakları iyice yıkandıktan sonra gölgede 4-5 gün boyunca kurutulur. Kurutulan yapraklar kıyılır ve bir yemek kaşığı bir bardak suda 10 dakika kaynatılarak çayı hazırlanır. Hazırlanan çay günde 2 bardak içilebilir.

Kestane Yaprağının Faydaları

  • Kestane yaprağı ve kabuklarından yapılan bitkisel çaylar tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir.Ayrıca ateş düşürücü, zihni ve bedeni dinlendirici, yorgunluğu giderici etkileri vardır.
  • Dolaşım sistemindeki hastalıkları tedavi etmeye yardımcıdır. Damar, variz ve basur hemoroid hastalıkların da tedavi edici özelliği bulunmaktadır.
  • Çeşitli karaciğer hastalıklarını engellemeye yardımcı olur.

·         •Sakinleştirici özelliği sayesinde stres ve depresyon gibi sorunlarını önlemeye yardımcı olur.

·         •Erken yaşlanmayı engeller.

·         •Detoks özelliği bulunmaktadır.

·         •Vücudu toksinlerden arındırır.

Kestane yaprağının zararları,

 

·         Aşırı kullanıldığı takdirde zehirlenme yapabilir. Kusma, kaşıntı, alerjik hastalıklara sebebiyet verebilir. Böbrek ve karaciğer hastaları, hamile ve emziren bayanların kullanması çok sakıncalıdır. 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder