2 Eylül 2021 Perşembe

 TETRA YAPRAĞI NEDİR NASIL KULLANILIR ŞİFALARI NELERDİR?

Tetra yaprağı Duman ağacı olarak bilinen bir bitkinin şifalı özelliği olan yapraklarıdır. Binlerce yıl önce şifa amaçlı olarak kullanılmıştır.

  Duman ağacı 34 metre boylanabilen ve yazın pamuk yumağı şeklinde çiçekler  oluşturan çalı formunda bir ağaçtır. Yaprağını Çay olarak tüketmek zehirlenmelerine neden olabilir. Bu nedenle kesinlikle hazırlanan suyu haricen kullanılmalıdır.

 Tetra yaprağının içeriğinde Glotanenler, glikozidler, linaol maddesi, komfen, uçucu yağlar ile enzimler bulunur.

Bu özelliği ile mikrop kırıcı etkis vardı. Genellikle cilde sürülerek ve yaralara kompleks yapılara kullanılan tetra yaprağı damar büzücü veya kapatıcı özelliği sahiptir

Aynı zamanda tekrar yaprağı ishal beyaz akıntı sedef hastalığı basur gibi bazı cilt hastalıkları ile sivilce diş eti  iltihaplanmaları gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılır.

 Yaklaşık 3 yaprak kurutulmuş tetra yaprağı toz haline gelinceye kadar havanda döğülür ve bir buçuk litre su ile 10 dakika kaynatılır. Elde edilen şifalı su ile yaraları yıkamak ,diş eti hastalıkları ve iltihaplarının kurutmak, gargara yapmak basur gibi  hastalıkların tedavisinde kullanılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder