AYVA YAPRAĞI ÇAYI
ŞİFALI ÇAYI NASIL YAPILIR?
Özellikleri :Ayva kış ayına doğru meyve oluşturan bir ağaç türüdür. Yaprakları şifalı özelliklere sahip olan avya, yazın yaprağını döker. Yapraklarının üzeri hafif unlu yapıda olup koyu yeşil renklidir.
Kullanımı : Ayva yaprakları meyveler olgunlaşmadan önce eylül ekim ayında toplanır ve kurutularak şifalı çayı yapılır.
İçeriği : Ayva yaprağında bol miktarda A ve C vitamini ile birlikte fosfor potasyum ve selenyum elementleri bulunur.
Çayı Nasıl Yapılır: Ayva ağacından toplanan yapraklar gölgede 2-3 gün kurutulduktan sonra 3 adet bir bardak suda yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatılır. Tedavi edilecek hastalıklara göre 1-3 bardak içilebilir.
Faydaları: .
Hazırlanan çay günde 2 bardak içilerek soğuk algınlığı ve
öksürüğe iyi gelir.
Kansızlık tedavisinde kullanılır.
Cildi güzelleştirir, cilt sağlığını korur.
Günlük yatmadan önce içilen bir bardak ayva yaprağı çayı kan
şekeri seviyesi düzenler.
Vücuttaki iltihabı temizler.
Bağırsak ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
Güçlü bir ağrı kesici özelliği vardır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder