3 Mart 2021 Çarşamba
28 Şubat 2021 Pazar
Salep İçeceğinin Faydaları Nelerdir?
SALEP
FAYDALARI NELERDİR
Salep bitkisi orkidegiller familyasına ait çok yıllık bir
bitkidir. Bu bitki toprak altında yumru oluşturur ve kullanılan kısmı bu
yumrulardır.
İlkbaharda çiçeklenme döneminde topraktan sökülerek
yumruları alınır ve bir müddet suda haşlandıktan sonra kurutulur ve toz haline getirilir.
Toz haline getirilen salep yumruları başta dondurma sanayinde olmak üzere sıcak
içecek, kozmetik ve şifalı bitki olarak kullanım alanları vardır.
Piyasada bulunan salep tozu, nişasta ve soya gibi birçok
madde ile karıştırılarak saf olmayan halde satılmaktadır. Saf salep tozu ise
kurutulan salep yumrularına hiçbir katkı katmadan taş değirmenlerde öğütülmesi
ile ilde edilir. Şu anda saf salep tozunun kilosu 1000 TL den satılmaktadır.
Salep tozu süt ve toz şeker ile karıştırılarak bir müddet
kaynatıldıktan sonra hakiki salep içeceği elde edilir. Bu şekilde hazırlanmış
salep içeceğinin bir çok şifalı etkisi bulunmaktadır. İçeriğinde glikomannan,
nişasta, azot, şeker gibi enerji verici etkili maddeler bulunmaktadır.
Salep içeceğinin en önemli faydası vücuda enerji vermesi ve
dinçlik sağlamasıdır. Ayrıca oldukça besleyici bir gıdadır. Soğuk algınlığını
anında keser ve bronşite iyi gelir. Yoğunluk artırıcı özelliğinden dolayı
mideyi rahatlatır, hazmı kolaylaştırır ve bağırsakları temizler. Yine kalbi
kuvvetlendirir ve müsilaj etkisiyle dokular üzerine yumuşatıcı etki yapar.
Zihni geliştirir ve kalbi kuvvetlendirir. Ayrıca enerji değerinden dolayı
cinsel gücüde artırır.
26 Şubat 2021 Cuma
Mandalina Kabuğu İle Nefesiniz Açılsın
MANDALİNA KABUĞU İLE NEFESİNİZ AÇILSIN
Mandalina
kabuğunda çeşitli gaz ve enzimler ile bol miktarda
antioksidanlar bulunur. Ayrıca çeşitli
vitaminlerde oldukça fazla
miktarda bulunur. İçeriğindeki tüm bu etkili maddelerin solunum yolu ile alınması bir çok şifalı etkiler sağlar.
Mandalina
kabuğunun faydalarından
biride nefes darlığını giderdiği ve
nefesi çok hızlı bir şekilde açtığıdır. Nefes açmak ve
yine burun tıkanıklığını gidermek
için sizde çok basit bu yöntemi deneyebilirsiniz.
Bu tarifimiz
için 2 adet mandalinayı soyup sadece kabuğunu elle
biraz ezerek bir kavanoza koyup ve üzerine kaynar su ile doldurun. İyice karıştırdıktan sonra 10 dakika boyunca soluyun. Böylece
mandalina kabuğunda bulunan gaz ve enzimler kaynar suda
buharlaşarak akciğerlerinize
dolacak ve bu sayede nefesiniz çok hızlı bir şekilde açılacaktır.
-
ÜLKEMİZDE BÖLGELERE GÖRE YETİŞEN SALEP TÜRLERİ DOĞU ANADOLU BÖLGESİ (Van Bitlis Muş Erzurum Erzincan Tunceli Ardahan Elazığ Malatya)...
-
SALEP YETİŞTİRİCİLİĞİ İÇİN İZİN ALINMASI GEREKİR Mİ? Bugün ki yazımızda salep yetiştiriciliği için izin alınması gerekir mi so...
-
DİKİLEN SALEP YUMRULARINDAN NE ZAMAN VERİM ALINIR Salep yetiştiriciliğinde üretim genellikle yumru ve fide ile yapılır. Sale...