13 Şubat 2023 Pazartesi

Çinin Gizli Reçetesi Sabah Bir Bardak İç Bütün Vücudun Temizlensin

 


Çin doktorlarının uyguladığı ve evde rahatlıkla yapabileceğiniz bitkisel bir ilaç tarifini anlatacağız.

Dere otu yaprakları, defne yaprağı ve dere otu tohumu.

Bu üç bileşenle yapacağınız karışım beta karoten folik asit, B1, B2 ve B6 ile C ve A vitamini ayrıca potasyum, manganez, bakır , çinko kalsiyum, fosfor, demir, klorofil, lutein ve flovanoidler açısından çok zengin.

Hazırlayacağınız karışım böbrek hastalıklarını tedavi eder, prostatı küçültür ve mesane sağlığını korur.

Hazımsızlık ve solunum yolu hastalıkları için çok etkilidir. Ayrıca kas ağrılarını giderir, bağışıklığı giderir.

Karışımı hazırlamak için bir demet taze dere otu yaprakları, 3 adet defne yaprağı ve bir talı kaşığı dere otu tohumu yarım litre suda 3 dakika kaynatılır ve her sabah kahvaltıdan önce bir bardak içilir.

Devamını Oku »

Çam İğne Yaprakları Limondan 5 Katta Daha Fazla C Vitamini İçerir

 


Çam iğnesi çayı , önemli miktarda C vitamini içeriyor (limondan beş kat daha fazla). Canlandırıcı özelliğe sahiptir ve özellikle astım, bronşit gibi hastalıklarda, akciğer hastalıklarında, müzmin öksürüklerde, balgam söktürmede ve nefes açmada tavsiye ediliyor.

Ayrıca yaraları iyileştirme ve romatizmal rahatsızlıklara karşı da kullanılıyor.

Bir bardak Kaynar suya bir yemek kaşığı Çam iğne yaprağı koyun ve 10 dakika bekletin. Çayınız hazır ve günde 2 bardak içebilirsiniz.

Düzenli çam yaprağı çayı tüketerek akciğerlerinizi tertemiz yapabilirsiniz. Balgam sorunundan kurtulur ve öksürüğünüzü kesebilirsiniz.

Bütün solunum yoları rahatsızlıklarında etkilidir.

Çam yaprakları astım hastalığının doğal ilacıdır.

Daha bir çok faydası olan çam yaprakları ile yapılan çayın günde iki bardak içilmesinin hiçbir sakıncası yoktur ve rahatlıkla düzenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Devamını Oku »

Bu Bitkinin Yüzyıllar Öncesi Şifalı Kullanımı Sizi Şok Edecek

 



Isırgan otu antik çağlarda bile şifa niyetine kullanılan tıbbi bir bitkidir.

Ö dönemde ısırgan otu yaprakları dolaşımı uyarmak, ürtiker denen kurdeşen hastalığı, eklem ağrıları ve  eklem iltihapları tedavisinde kullanılmıştır.

Artritli hastalar için taze ısırgan otunun topikal olarak kullanılması uzun bir kullanım geçmişine sahiptir. Halk tıbbında hala bu uygulama bel ağrısı, romatizmal şikayetler, romatid artrid tedavisinde standart olarak kullanılmaktadır.

Yapılan araştırmalar ısırgan otunun mükemmel bir enerji ve protein kaynağı olduğu

Yemeklerde kullanılan ısırgan yaprakları, kurutularak şifalı çayı da yapılmaktadır. Bu şekilde düzenli kullanıldığında vücuttaki fazla ödemi atar, prostat büyümesini engeller, kan şekerini düşürür ve hemeroit kanamalarını azaltır.

7 gün boyunca her gün düzenli bir bardak ısırgan çayı içilmesi tüm bu şifaları elde etmenizi sağlar.

İlkbahar ve sonbaharda yapraklanan ısırgan otu toplanarak gölgede kurutulur ve kapalı bir kavanozda uzun süre saklanabilir.

Devamını Oku »

Bu Bitkinin Yapraklarını Yakın ve Odanız Mucizelerle Dolsun Doğal Tütsü

 


Defne yaprakları mutfaklarda baharat olarak kullanılan aromatik bir bitkidir.

Ağaç şeklinde yetişen bu bitkinin yaprakları ayrıca çok şifalıdır ve doğal bir bitkisel ilaçtır.

Defne yaprağı şişkinliği yatıştırır ve yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırır. Şeker hastaları ve uygun kalp fonksiyonu için faydalıdır. Defne yaprağı ayrıca eklem iltihabı ve solunum yolu enfeksiyonları için de kullanılır.

Bununla birlikte bulunduğunuz odada defne yaprağı yakarak içeriğindeki çok şifalı bileşiklerin ortama yayılması sağlanır..

Odaya kokusu sinen defne, sakinleştirici ve stres giderici bir etki oluşturur. Defne yaprağı tütsüsü evi negatif enerjiden arındırıp pozitif iyonların havaya salınmasına yardımcı olur.

Defne yaprakları yanarken hoş kokusu etrafa dağılır. Bu ise beyni uyararak pinen, elimisin ve sineol üretimini artırır

Defne yaprağı tütsüsünün insanlar üzerinde stresi azalttığı ve enerjilerinin yükselttiği gözlemlenmektedir.

Gripken defne yaprağı yakmak ise hastalığın çok daha kısa sürede atlatılmasına yardımcı olur.

Devamını Oku »

Bir Tutam Adaçayı Sayısız Hastalığı Tedavi Eder…

BİR TUTAM ADAÇAYI SAYISIZ HASTALIĞI TEDAVİ EDER…



Viral, bakteriyel ve fungal enfeksiyonlar üzerinde iyileştirici etkisi olan adaçayını anlatacağız.

Adaçayı bitkisi tıbbi ve aromatik özelliğe sahip, yetiştiriciliği kolayca yapılabilen çok yıllık bir bitkidir. Yaprakları grimsi ve kadifemsi yapıda olup üzeri hafif pütürlüdür. Yazın pembe renkli çiçekler açar.

. Adaçayı kutsal bir bitki olarak bilinir, son derece şifalıdır. Boğaz enfeksiyonunu, bademcik iltihabını, mesane iltihabını tedavi eder ve yardımcı olur.

 Bağırsakları ve böbrekleri iyileştirir. Kuru ve inatçı öksürük ve kızıl hastalığında iyileştirici etkisi vardır.

 Omurilik hastalıklarına, Parkinson hastalığına, Alzheimer hastalığına karşı tedavi edici olarak kullanılır.

. Adaçayı gaz, gastrit ve Helicobacter tedavisinde kullanılır.. Kan sayımını iyileştirir, romatizma üzerinde faydalı etkisi vardır, karaciğeri ve kanı temizler, kan şekerini kontrol eder.

Adaçayı Nasıl Hazırlanır?

Yaprakları toplanan adaçayı gölgede 3-4 gün boyunca kurutulur. Kurutulan yapraklardan bir tutam bir bardağa konur ve üzerine kaynar su ilave edilir. 5 dakika demlendikten sonra hazır hale gelir.

Özellikle hasta olacağınızı hissettiğinizde günde iki bardak adaçayı içiniz.


Devamını Oku »

Bir Avuç Kuru Kızılcık Suyu Sayısız Hastalığı Tedavi Eder

 

Bir Avuç Kuru Kızılcık Suyu Sayısız Hastalığı Tedavi Eder



Kızılcık son derece şifalı ve antioksidan kaynağı olan çok lezzetli bir meyvedir. Bir avuç kızılcık meyvesini gölgede 5-6 gün içerisinde kurutabilirsiniz.

Kurutulan kızılcık meyvesinde bol miktarda K, E, C, A vitaminleri ve B grubu vitaminleri olan tiamin, riboflavin ve piridoksin açısından zengindir. Bunlara ek olarak kızılcık iyi bir sodyum ve potasyum kaynağıdır.

İçeriğindeki bu bileşikler sayesinde Antibakteriyel, antiseptik, antiinflamatuar ve diüretik etkiye sahiptir.

Bir bardak suya iki yemek kaşığı kızılcık kurusu konarak 2-3 dakika kaynatılır ve hazırlanan su süzülerek günde 3 bardak içilir.

Böylece idrar yolu hastalıklarını tedavi eder. Bağışıklığı güçlendirir, bağırsak ve sindirim sistemi üzerine etkili rol oynar.

Özellikle midede sorun olan helikobakter tedavisinde kullanılır.

Günde sabah  ve akşam iki bardak kızılcık kurusu suyu içmek kötü kelsterol seviyesini düşürür.

Güçlü bir antioksidan kaynağıdır ve göz sağlığı üzerine de etkilidir..

Devamını Oku »

Biberiye Bitkisi 30 dan fazla Hastalığı Tedavi Eder

 

                                    BİBERİYE BİTKİSİ 30 DAN FAZLA HASTALIĞI TEDAVİ EDER…



Biberiye bitkisi, çam iğne yapraklarına benzeyen  bir çalıdır.

İlaç ve kozmetik endüstrisinde ve ayrıca parfüm üretiminde kullanılan değerli bir uçucu yağ içerir.

Biberiye, özellikle balıklı yemeklerde baharat olarak kullanılır. Biberiye kullanımı tarihte çok eskilere dayanmaktadır ve özellikle düğünlerde dekorasyon ve aksesuar olarak popülerdir

Bu şifalı bitki beyin fonksiyonları üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Çalışma ve çalışma odasında bir dal biberiye bulundurulması gerektiğine inanılmaktadır. Kokusu hafızayı, konsantrasyonu, uyanıklığı ve hafızayı geliştirir. Ayrıca bu koku havayı tazeler ve kokuları nötralize eder ve güvelere ve diğer böceklere karşı etki eder.

Biberiye, kalbin ve kan damarlarının işleyişini iyileştirir. Başın kan damarlarındaki kan dolaşımını iyileştirir ve baş dönmesi ve baş ağrılarına yardımcı olur.

Biberiye, yağlı gıdaların sindirimini iyileştirir ve mide ağrılarını yatıştırır. Öksürüğü yatıştırır ve boğaz ağrısı, zatürre, bronşit ve astıma yardımcı olur.

Bu şifalı bitki ayrıca saç büyümesi üzerindeki büyük etkisi ile bilinir.

Biberiye baharat olarak kullanımın yanında şifalı çay olarak ta tüketilebilir. Bir yemek kaşığı biberiye yaprakları bir bardak kaynar suda bekletilerek çayı hazırlanabilir. Bu çay hergün bir bardak içilebilir.

Ayrıca biberiye yaprakları zeytin yağında bekletilerek şifalı bir yağ elde edilebilir. Bu yağ yemeklerde aroma artırıcı olarak kullanılır ve varis tedavisi için haricen cilde uygulanır.

Devamını Oku »