13 Şubat 2023 Pazartesi

Biberiye Bitkisi 30 dan fazla Hastalığı Tedavi Eder

 

                                    BİBERİYE BİTKİSİ 30 DAN FAZLA HASTALIĞI TEDAVİ EDER…



Biberiye bitkisi, çam iğne yapraklarına benzeyen  bir çalıdır.

İlaç ve kozmetik endüstrisinde ve ayrıca parfüm üretiminde kullanılan değerli bir uçucu yağ içerir.

Biberiye, özellikle balıklı yemeklerde baharat olarak kullanılır. Biberiye kullanımı tarihte çok eskilere dayanmaktadır ve özellikle düğünlerde dekorasyon ve aksesuar olarak popülerdir

Bu şifalı bitki beyin fonksiyonları üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Çalışma ve çalışma odasında bir dal biberiye bulundurulması gerektiğine inanılmaktadır. Kokusu hafızayı, konsantrasyonu, uyanıklığı ve hafızayı geliştirir. Ayrıca bu koku havayı tazeler ve kokuları nötralize eder ve güvelere ve diğer böceklere karşı etki eder.

Biberiye, kalbin ve kan damarlarının işleyişini iyileştirir. Başın kan damarlarındaki kan dolaşımını iyileştirir ve baş dönmesi ve baş ağrılarına yardımcı olur.

Biberiye, yağlı gıdaların sindirimini iyileştirir ve mide ağrılarını yatıştırır. Öksürüğü yatıştırır ve boğaz ağrısı, zatürre, bronşit ve astıma yardımcı olur.

Bu şifalı bitki ayrıca saç büyümesi üzerindeki büyük etkisi ile bilinir.

Biberiye baharat olarak kullanımın yanında şifalı çay olarak ta tüketilebilir. Bir yemek kaşığı biberiye yaprakları bir bardak kaynar suda bekletilerek çayı hazırlanabilir. Bu çay hergün bir bardak içilebilir.

Ayrıca biberiye yaprakları zeytin yağında bekletilerek şifalı bir yağ elde edilebilir. Bu yağ yemeklerde aroma artırıcı olarak kullanılır ve varis tedavisi için haricen cilde uygulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder