Mandalina
kışın yetişen ve c vitamini kaynağı olarak bilinen bir meyvedir. Bu meyvenin
kabuklarıda oldukça şifalıdır ve mutlaka kullanılmalı.
Mandalina kabuklarının beyaz kısımları yüksek
pektin içeriğine sahiptir. Pektin ise diyet lifinin bileşenidir ve kolesterolü
düşürücü bir etkisi vardır.
Bu mucizevi kabuklar
hazımsızlığı azaltır ve bağışıklık sistemine güç katar. Sindirimi
düzenler, balgamı azaltır ve dalağı güçlendirir.
Mandalina kabuğunda bulunan antioksidan, bu
meyvenin suyundan daha faydalıdır.
Mandalina yedikten sonra
genellikle çöpe giden kabukların kurutulup kullanılması bir çok şifalı etki
sağlar.
Mandalina kabukları
kurutulduktan sonra küçük parçalara ayrılır. Yaklaşık bir mandalina kabuğu bir
bardak suda 2-3 dakika boyunca kaynatılır. 10 dakika bekletilerek demlenmesi
sağlanır.
Gün içinde 2 bardak
içilir.
Mandalina kabuğu ile
yapılan şifalı çay bağışıklığı güçlendirir ve kansere karşı korur.
Kandaki yağ seviyesini
düşürerek kolesterolü dengeler.
Sindirimi düzenler ve bağırsakları temizler.
Buharı solunarak nefes açıcı özelliğinden faydalanılır.
Dalaktaki sıkıntıları giderir.