13 Şubat 2023 Pazartesi

Mandalina Kabuklarını Sakın Çöpe Atmayın

 


Mandalina kışın yetişen ve c vitamini kaynağı olarak bilinen bir meyvedir. Bu meyvenin kabuklarıda oldukça şifalıdır ve mutlaka kullanılmalı.

Mandalina kabuklarının beyaz kısımları yüksek pektin içeriğine sahiptir. Pektin ise diyet lifinin bileşenidir ve kolesterolü düşürücü bir etkisi vardır.

Bu mucizevi kabuklar hazımsızlığı azaltır ve bağışıklık sistemine güç katar. Sindirimi düzenler, balgamı azaltır ve dalağı güçlendirir.

Mandalina kabuğunda bulunan antioksidan, bu meyvenin suyundan daha faydalıdır.

Mandalina yedikten sonra genellikle çöpe giden kabukların kurutulup kullanılması bir çok şifalı etki sağlar.

Mandalina kabukları kurutulduktan sonra küçük parçalara ayrılır. Yaklaşık bir mandalina kabuğu bir bardak suda 2-3 dakika boyunca kaynatılır. 10 dakika bekletilerek demlenmesi sağlanır.

Gün içinde 2 bardak içilir.

Mandalina kabuğu ile yapılan şifalı çay bağışıklığı güçlendirir ve kansere karşı korur.

Kandaki yağ seviyesini düşürerek kolesterolü dengeler.

Sindirimi düzenler ve bağırsakları temizler.

Buharı solunarak nefes açıcı özelliğinden faydalanılır.

Dalaktaki sıkıntıları giderir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder