13 Şubat 2023 Pazartesi

Mikrop Öldürücü Ot KİŞNİŞ OTU Virüsün boğaza ve akciğere inmesini engelliyor

 

MİKROP ÖLDÜRÜCÜ OT KİŞNİŞ OTU VİRÜSÜN BOĞAZA VE AKCİĞERE İNMESİNİ

 ENGELLİYOR



Anadolu da 'mikrop öldüren ot' olarak bilinen kişniş tohumunun faydaları saymakla bitmiyor.

Maydanozgillerden olan bu bitki bahçede ve saksıda rahatlıkla yetiştirilebilir. Yaprakları maydanoza çok benzer ancak farklı bir aroması ve tadı vardır.

İltihap temizlemede, mide rahatsızlıklarında, ağız içi yaralarda kullanılan ve aşotu olarak da isimlendirilen kişniş tohumunun göz sağlığına da faydası olduğu biliniyor. Ağız gargarası yaparak virüslerin boğaz ve akciğere inmesini engelleyen kişniş tohumu tam bir şifa deposu.

Aşotu olarak da bilinen kişniş tohumunun içeriğinde sineol ve linoleik asitler bulunur. Bu iki asit sayesinde kişniş tohumu güçlü bir bakteri temizleyici görevi görür.

Yemek ve salatalarda sıklıkla kullanılan kişniş hakkında uzmanlar özellikle ağız gargarası yaparak virüslerin boğaz ve akciğere inmesini engellediğini söylüyor. 

Kişnişi uzmanlar özellikle sonbahar ile beraber daha çok tüketilmesi gerektiğini önerir. Güçlü bir mikrop öldürücü olduğundan hastalıkların daha hızlı atlatılmasını sağlar. Yemeklere özellikle de turşulara konulması tavsiye edilir. Anadolu da mikrop öldüren ot olarak bilinir.

Kişniş Otu Nasıl Kullanılır?

Taze yaprakları ve öğütülmüş tohumları yemeklere ve salatalara katılır. Ayrıca hem yaprakları hem de tohumundan şifalı çay yapılır. Bir Bardak kaynar suya bir tatlı kaşığı öğütülmüş tohum konur ve 5 dakika demlenir. Taze ve kurutulmuş yaprakları da aynı şekilde bir tutam olarak bir bardak kaynar suda 5 dakika bekletilerek şifalı çayı hazırlanır.

Kişniş Otunun Faydaları Nelerdir?

-Göz sağlığına oldukça faydalıdır. İçerdiği A vitamini ile görme sorunlarının önüne geçmektedir.
-Kalp krizi ve felç gibi riskli hastalıkların oluşmasını aza indirmede yardımcıdır. Aynı zamanda kolesterol seviyesini de dengelemektedir.

-Kişniş içerdiği B vitamini ile sinir sistemine destek sağlamaktadır. Uykusuzluk, yorgunluk ve stres gibi sorunları azaltmada yardımcı olmaktadır.

-Ağız kokusunu gidermekte ve ağızda oluşan yaraların enfeksiyona yakalanmalarını engellemektedir.
-Kalsiyum açısından zengin olan kişniş, kemiklerin uzun yıllar boyunca sağlıklı ve güçlü kalmasını sağlamaktadır.
-İçerisinde bulunan uçucu yağ asidi sayesinde cilt problemlerinin daha hızlı iyileşmesini sağlamaktadır.

Devamını Oku »

Mandalina Kabuklarını Sakın Çöpe Atmayın

 


Mandalina kışın yetişen ve c vitamini kaynağı olarak bilinen bir meyvedir. Bu meyvenin kabuklarıda oldukça şifalıdır ve mutlaka kullanılmalı.

Mandalina kabuklarının beyaz kısımları yüksek pektin içeriğine sahiptir. Pektin ise diyet lifinin bileşenidir ve kolesterolü düşürücü bir etkisi vardır.

Bu mucizevi kabuklar hazımsızlığı azaltır ve bağışıklık sistemine güç katar. Sindirimi düzenler, balgamı azaltır ve dalağı güçlendirir.

Mandalina kabuğunda bulunan antioksidan, bu meyvenin suyundan daha faydalıdır.

Mandalina yedikten sonra genellikle çöpe giden kabukların kurutulup kullanılması bir çok şifalı etki sağlar.

Mandalina kabukları kurutulduktan sonra küçük parçalara ayrılır. Yaklaşık bir mandalina kabuğu bir bardak suda 2-3 dakika boyunca kaynatılır. 10 dakika bekletilerek demlenmesi sağlanır.

Gün içinde 2 bardak içilir.

Mandalina kabuğu ile yapılan şifalı çay bağışıklığı güçlendirir ve kansere karşı korur.

Kandaki yağ seviyesini düşürerek kolesterolü dengeler.

Sindirimi düzenler ve bağırsakları temizler.

Buharı solunarak nefes açıcı özelliğinden faydalanılır.

Dalaktaki sıkıntıları giderir.

Devamını Oku »

Kara Hindiba Yaprakları Bir Çok İlaçtan Daha Etkili. Doğada Mutlaka Toplayın

 

Kara Hindiba Yaprakları Bir Çok İlaçtan Daha Etkili. Doğada Mutlaka Toplayın



Bahçemizde yabani olarak yetişen karahindiba bitkisinin yaprakları hem yenilebilir hem de çok şifalı.

Karahindiba, vücut üzerinde faydalı etkisi olan tıbbi bir bitkidir. Mümkün olduğunda, karahindiba yapraklarını Doğadan mutlaka toplayıp bolca tüketin.

Bu yaprakların içeriğinde  A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra K vitamini ve B grubundan vitaminler bulunur.

Minerallerden kalsiyum, magnezyum, potasyum ve demir içerir. Karahindiba saplarında ise çok şifalı  sütlü meyve suyu bulunur.

Karahindiba yaprakları kanı temizler ve toksinleri vücuttan atar. Karaciğer ve böbrek sağlığı üzerinde iyileştirici bir etkiye sahiptirler.

 Karahindiba yaprakları kemikleri ve sinirleri güçlendirmek, kas ve bacaklardaki krampları gidermek için faydalıdır.

Karahindiba yaprakları yollardan toplanmamalıdır. Onları çayırlarda ve bahçelerde aramak en iyisidir.

Günlük 5-10 gram taze karahindiba yaprağı alınması tavsiye edilir. Zeytinyağı veya tuz ilavesiyle salata olarak yenebilir. Karahindiba yaprakları bir sebze gibi yenebilir ve pişirilebilir.

Doğal ortamlarda yetişen mu mucize bitkiyi gördüğünüz her yerde toplayın ve mutlaka yeşil salatalarınız katın. Kurutarak şifalı çayını yapın…

Devamını Oku »

Karaciğeri % 100 Temizleyen Doğal Bir Detoks

 

HER SABAH AÇ KARINLA LİMON ZEYTİNYAĞI YİYİN VE MUCİZEYİ GÖRÜN



Zeytinyağı ve limon sayısız faydaları olan iki doğal bileşendir. Bu iki bileşen uygun şekilde karıştırılarak muhteşem bir doğal detoks elde edilir.

Mide mukozasının yağlanmasını engelleyerek, karaciğeri temizler ve kolon temizliği sağlar. Tek yapmanız gereken düzenli olarak her sabah aç karınla bir kaşık zeytinyağı limon karışımını içmeniz.

Bu karışım bütün vücudu temizleyen çok güçlü bir antioksidandır ve vücut için mükemmel bir detokstur.

Bu karışımı hazırlamak oldukça basit. Bir yemek kaşığına zeytin yağını dökün ve üzerine birkaç damla limon damlatın. Ve olduğu gibi her sabah kahvaltı yapmadan aç karınla tüketin. Yarım saat sonra kahvaltı yapabilirsiniz.

Bir hafta süre ile düzenli tüketirseniz bir çok şifalar elde edersiniz.

Öncelikle kötü kolesterolünüz düşer ve kan dolaşımınız düzenlenir ve atar damarlar daha iyi çalışır.

Karaciğerde birikmiş toksin maddeler çözünür ve çok hızlı bir şekilde vücuttan atılır. Karaciğeriniz tertemiz olur.

Vücutta detoks etkisi yaparak yağların hızlıca yakılması sağlanır ve kilo vermeye yardımcı olur.

Sindirimi düzenler, bağırsakları çalıştırır ve kabızlığı giderir.

Düzenli kullanıldığında romatizmal ve Ekrem ağrılarını iyileştirir.

Devamını Oku »

Hamile Kadınlar Bu Meyveyi Bolca Tüketmeli

 

Hamileler bolca tüketmeli

 


Muşmula meyvesi olgunlaşınca yenen lezzetli ve çok şifalı bir bitkidir.

 

Muşmula, besin lifi, potasyum, demir,kalsiyum, folik asit ve magnezyum gibi yararlı mineral ve maddeler bakımından oldukça zengin bir meyve. Aynı zamanda içinde bolca A ve C vitamini olduğu da biliniyor.

 

Hamile kadınlar da bu şifalı meyveyi bol bol tüketmeli.

 

Özellikle kış aylarına gireceğimiz şu günlerde, bu meyvenin pazarlarda ve marketlerde bolca bulunması hamileler için oldukça büyük bir şanstır.

 

 Bu yararlı meyve düşük yapma riskini azaltır. Düşük yapma riski olan gebe kadınlar bu meyveyi tüketmelidir.

 

Ayrıca bel ağrılarına çok iyi gelir. Ağrıları hafifletici özelliği de vardır. Gut hastaları da bu faydalı meyveyi bolca tüketebilirler.

 

Fakat yüksek tansiyon hastalarının daha az tüketmelerinde fayda var. 

Devamını Oku »

Duvar Diplerinde Yetişen Şifa Kaynağı Bir Yabani Ot

 


Duvar Diplerinde Yetişen Şifa Kaynağı Bir Yabani Ot

(Duvar Fesleğeni Parietaria judaica')


Duvar fesleğeni tüylü sapları ve yapışkan hissi veren yaprakları olan, dik veya yayılan bir bitkidir.

Yapışkan otu, Bere otu, , Çorakotu, Sırçaotu olarak ta adalandırılır ve bilimsel ismi Parietaria judaica'

 Isırgan otu ailesindeki bu bitkinin genellikle kaldırım ve duvarlardaki çatlaklarda büyür. Polenleri alerjendir; astım ve cilt tahrişlerine neden olabilir.

Duvar Feslegeni içeriğinde kalsiyum, flavonoidler, kükürt, potasyum nitrat, tanenler, müsilaj, ve kaempferol maddeleri bulunur.

Bu bitki şifalı bir bitki olup halk tıbbında sıklıkla kullanılır. Yaprakları toplandıktan sonra kurutuluru ve şifalı çayı yapılır. Ayrıca kuruyan yapraklar toz haline getirilerek bal ile karıştırılır ve astım tedavisinde kullanılır.

Yapışkan otu çayı astım önleyici ve solunumu rahatlatıcıdır.

Soğuk algınlığında günde iki barak çayı içilmelidir.

İdrar söktürücü özelliği vardır ve böbrekleri onarıcı bir etkiye sahiptir.

Böbrek ve mesane taşları, sistit ve nefrit gibi idrar sisteminin diğer şikayetleri için etkili bir ilaçtır.

Kronik öksürüklerin yatıştırıcısı olarak, ayrıca yaralar ve yanıklar için kullanılmıştır.

Duvar fesleğeninden çay yapmak için kurutulmuş ve kıyılmış yapraklardan bir tatlı kaşığı bir bardak kaynar suda 5 dakika bekletilir.

Cam, ayna ve bakır kapları temizlemek ve parlatmak  için kullanılır.

Devamını Oku »

Çinin Gizli Reçetesi Sabah Bir Bardak İç Bütün Vücudun Temizlensin

 


Çin doktorlarının uyguladığı ve evde rahatlıkla yapabileceğiniz bitkisel bir ilaç tarifini anlatacağız.

Dere otu yaprakları, defne yaprağı ve dere otu tohumu.

Bu üç bileşenle yapacağınız karışım beta karoten folik asit, B1, B2 ve B6 ile C ve A vitamini ayrıca potasyum, manganez, bakır , çinko kalsiyum, fosfor, demir, klorofil, lutein ve flovanoidler açısından çok zengin.

Hazırlayacağınız karışım böbrek hastalıklarını tedavi eder, prostatı küçültür ve mesane sağlığını korur.

Hazımsızlık ve solunum yolu hastalıkları için çok etkilidir. Ayrıca kas ağrılarını giderir, bağışıklığı giderir.

Karışımı hazırlamak için bir demet taze dere otu yaprakları, 3 adet defne yaprağı ve bir talı kaşığı dere otu tohumu yarım litre suda 3 dakika kaynatılır ve her sabah kahvaltıdan önce bir bardak içilir.

Devamını Oku »