BİR TUTAM ADAÇAYI SAYISIZ HASTALIĞI TEDAVİ EDER…
Viral, bakteriyel ve fungal
enfeksiyonlar üzerinde iyileştirici etkisi olan adaçayını anlatacağız.
Adaçayı bitkisi tıbbi ve aromatik
özelliğe sahip, yetiştiriciliği kolayca yapılabilen çok yıllık bir bitkidir.
Yaprakları grimsi ve kadifemsi yapıda olup üzeri hafif pütürlüdür. Yazın pembe
renkli çiçekler açar.
. Adaçayı kutsal bir bitki olarak
bilinir, son derece şifalıdır. Boğaz enfeksiyonunu, bademcik iltihabını, mesane
iltihabını tedavi eder ve yardımcı olur.
Bağırsakları ve böbrekleri iyileştirir. Kuru
ve inatçı öksürük ve kızıl hastalığında iyileştirici etkisi vardır.
Omurilik hastalıklarına, Parkinson
hastalığına, Alzheimer hastalığına karşı tedavi edici olarak kullanılır.
. Adaçayı gaz, gastrit ve Helicobacter
tedavisinde kullanılır.. Kan sayımını iyileştirir, romatizma üzerinde faydalı
etkisi vardır, karaciğeri ve kanı temizler, kan şekerini kontrol eder.
Adaçayı Nasıl Hazırlanır?
Yaprakları toplanan adaçayı gölgede
3-4 gün boyunca kurutulur. Kurutulan yapraklardan bir tutam bir bardağa konur
ve üzerine kaynar su ilave edilir. 5 dakika demlendikten sonra hazır hale
gelir.
Özellikle hasta olacağınızı
hissettiğinizde günde iki bardak adaçayı içiniz.