13 Şubat 2023 Pazartesi

Beyin fonksiyonlarını geliştirmek istiyorsanız, bu sizin için harika bir bitkidir

 

HAFIZAYI GÜÇLENDİREN ÇOK ŞİFALI BİR BİTKİ



Bu bitkinin yaprakları hafızayı güçlendirir, Tüm vücutta dolaşımı uyarır, felç ve kalp krizi riskini azaltır. İltihap, nevralji, artrit ve romatizmal ağrılar için çok faydalıdır.

İşte size biberiye bitkisini tanıtım müthiş şifalı etkilerini ve nasıl kullanacağını anlatacağız.

Biberiye bilimsel ismi rosmarinus officinalis olan çam iğne yapraklarına benzeyen yaprakları ile çok kolay yetiştirilebilen tıbbi ve aromatik bir bitkidir. Yazın lila renkli çiçekler açar. Çelikle üretilmesi oldukça kolay olup her iklimde bahçede ve saksıda rahatlıkla yetişir.

Biberiye cineol denen uçucu bir yağ içerir ve bu madde hafızayı müthiş derecede güçlendirir. Bu bitki beyindeki asetilkolin adı verilen bir maddenin aktivitesini artırır.

İşte biberiye çayını düzenli olarak içerseniz hafızanız güçlenir ve konsantrasyonunuz artar ve alzhaimer riski azalır.

Ayrıca biberiye bitkisi vücutta dolaşımı düzenleyerek kalp ve damar sağlığını korur felç risikinide ortadan kaldırır.

Biberiyenin iğne yaprakları güçlü bir kafur kaynağıdır. Zeytinyağı ile karıştırılan biberiye vücutta kas ve eklem ağrıları olan yerlere uygulanır.

Güçlü bir koku ve aromatiğe sahip biberiyeyi içinize çekerek rahatlayabilirsiniz. Bitki taze veya kurutarak kullanabilirsiniz.

Yapraklarından yapılan çay soğuk algınlığı ve grip için çok etkilidir. Karaciğer ve börek hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Biberiye bitkisi ile hazırlanan su ayak ve tırnak mantarları için de kullanılır.

Biberiye çayı hazırlamak için bir tatlı 2 çay kaşığı kurutulmuş biberiye iğne yaprakları bir bardak kaynar suya konur ve 10 dakika bekletilir. Günde bir bardak içilmesi yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder