Bir Avuç Kuru Kızılcık Suyu Sayısız Hastalığı
Tedavi Eder
Kızılcık son derece
şifalı ve antioksidan kaynağı olan çok lezzetli bir meyvedir. Bir avuç kızılcık
meyvesini gölgede 5-6 gün içerisinde kurutabilirsiniz.
Kurutulan kızılcık
meyvesinde bol miktarda K, E, C, A vitaminleri
ve B grubu vitaminleri olan tiamin, riboflavin ve piridoksin açısından
zengindir. Bunlara ek olarak kızılcık iyi bir sodyum ve
potasyum kaynağıdır.
İçeriğindeki bu
bileşikler sayesinde Antibakteriyel, antiseptik, antiinflamatuar ve diüretik
etkiye sahiptir.
Bir bardak suya iki
yemek kaşığı kızılcık kurusu konarak 2-3 dakika kaynatılır ve hazırlanan su süzülerek
günde 3 bardak içilir.
Böylece idrar yolu
hastalıklarını tedavi eder. Bağışıklığı güçlendirir, bağırsak ve sindirim
sistemi üzerine etkili rol oynar.
Özellikle midede
sorun olan helikobakter tedavisinde kullanılır.
Günde sabah ve akşam iki bardak kızılcık kurusu suyu
içmek kötü kelsterol seviyesini düşürür.
Güçlü bir
antioksidan kaynağıdır ve göz sağlığı üzerine de etkilidir..