13 Şubat 2023 Pazartesi

Bu Bitkinin Yüzyıllar Öncesi Şifalı Kullanımı Sizi Şok Edecek

 



Isırgan otu antik çağlarda bile şifa niyetine kullanılan tıbbi bir bitkidir.

Ö dönemde ısırgan otu yaprakları dolaşımı uyarmak, ürtiker denen kurdeşen hastalığı, eklem ağrıları ve  eklem iltihapları tedavisinde kullanılmıştır.

Artritli hastalar için taze ısırgan otunun topikal olarak kullanılması uzun bir kullanım geçmişine sahiptir. Halk tıbbında hala bu uygulama bel ağrısı, romatizmal şikayetler, romatid artrid tedavisinde standart olarak kullanılmaktadır.

Yapılan araştırmalar ısırgan otunun mükemmel bir enerji ve protein kaynağı olduğu

Yemeklerde kullanılan ısırgan yaprakları, kurutularak şifalı çayı da yapılmaktadır. Bu şekilde düzenli kullanıldığında vücuttaki fazla ödemi atar, prostat büyümesini engeller, kan şekerini düşürür ve hemeroit kanamalarını azaltır.

7 gün boyunca her gün düzenli bir bardak ısırgan çayı içilmesi tüm bu şifaları elde etmenizi sağlar.

İlkbahar ve sonbaharda yapraklanan ısırgan otu toplanarak gölgede kurutulur ve kapalı bir kavanozda uzun süre saklanabilir.

Devamını Oku »

Bu Bitkinin Yapraklarını Yakın ve Odanız Mucizelerle Dolsun Doğal Tütsü

 


Defne yaprakları mutfaklarda baharat olarak kullanılan aromatik bir bitkidir.

Ağaç şeklinde yetişen bu bitkinin yaprakları ayrıca çok şifalıdır ve doğal bir bitkisel ilaçtır.

Defne yaprağı şişkinliği yatıştırır ve yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırır. Şeker hastaları ve uygun kalp fonksiyonu için faydalıdır. Defne yaprağı ayrıca eklem iltihabı ve solunum yolu enfeksiyonları için de kullanılır.

Bununla birlikte bulunduğunuz odada defne yaprağı yakarak içeriğindeki çok şifalı bileşiklerin ortama yayılması sağlanır..

Odaya kokusu sinen defne, sakinleştirici ve stres giderici bir etki oluşturur. Defne yaprağı tütsüsü evi negatif enerjiden arındırıp pozitif iyonların havaya salınmasına yardımcı olur.

Defne yaprakları yanarken hoş kokusu etrafa dağılır. Bu ise beyni uyararak pinen, elimisin ve sineol üretimini artırır

Defne yaprağı tütsüsünün insanlar üzerinde stresi azalttığı ve enerjilerinin yükselttiği gözlemlenmektedir.

Gripken defne yaprağı yakmak ise hastalığın çok daha kısa sürede atlatılmasına yardımcı olur.

Devamını Oku »

Bir Tutam Adaçayı Sayısız Hastalığı Tedavi Eder…

BİR TUTAM ADAÇAYI SAYISIZ HASTALIĞI TEDAVİ EDER…



Viral, bakteriyel ve fungal enfeksiyonlar üzerinde iyileştirici etkisi olan adaçayını anlatacağız.

Adaçayı bitkisi tıbbi ve aromatik özelliğe sahip, yetiştiriciliği kolayca yapılabilen çok yıllık bir bitkidir. Yaprakları grimsi ve kadifemsi yapıda olup üzeri hafif pütürlüdür. Yazın pembe renkli çiçekler açar.

. Adaçayı kutsal bir bitki olarak bilinir, son derece şifalıdır. Boğaz enfeksiyonunu, bademcik iltihabını, mesane iltihabını tedavi eder ve yardımcı olur.

 Bağırsakları ve böbrekleri iyileştirir. Kuru ve inatçı öksürük ve kızıl hastalığında iyileştirici etkisi vardır.

 Omurilik hastalıklarına, Parkinson hastalığına, Alzheimer hastalığına karşı tedavi edici olarak kullanılır.

. Adaçayı gaz, gastrit ve Helicobacter tedavisinde kullanılır.. Kan sayımını iyileştirir, romatizma üzerinde faydalı etkisi vardır, karaciğeri ve kanı temizler, kan şekerini kontrol eder.

Adaçayı Nasıl Hazırlanır?

Yaprakları toplanan adaçayı gölgede 3-4 gün boyunca kurutulur. Kurutulan yapraklardan bir tutam bir bardağa konur ve üzerine kaynar su ilave edilir. 5 dakika demlendikten sonra hazır hale gelir.

Özellikle hasta olacağınızı hissettiğinizde günde iki bardak adaçayı içiniz.


Devamını Oku »

Bir Avuç Kuru Kızılcık Suyu Sayısız Hastalığı Tedavi Eder

 

Bir Avuç Kuru Kızılcık Suyu Sayısız Hastalığı Tedavi Eder



Kızılcık son derece şifalı ve antioksidan kaynağı olan çok lezzetli bir meyvedir. Bir avuç kızılcık meyvesini gölgede 5-6 gün içerisinde kurutabilirsiniz.

Kurutulan kızılcık meyvesinde bol miktarda K, E, C, A vitaminleri ve B grubu vitaminleri olan tiamin, riboflavin ve piridoksin açısından zengindir. Bunlara ek olarak kızılcık iyi bir sodyum ve potasyum kaynağıdır.

İçeriğindeki bu bileşikler sayesinde Antibakteriyel, antiseptik, antiinflamatuar ve diüretik etkiye sahiptir.

Bir bardak suya iki yemek kaşığı kızılcık kurusu konarak 2-3 dakika kaynatılır ve hazırlanan su süzülerek günde 3 bardak içilir.

Böylece idrar yolu hastalıklarını tedavi eder. Bağışıklığı güçlendirir, bağırsak ve sindirim sistemi üzerine etkili rol oynar.

Özellikle midede sorun olan helikobakter tedavisinde kullanılır.

Günde sabah  ve akşam iki bardak kızılcık kurusu suyu içmek kötü kelsterol seviyesini düşürür.

Güçlü bir antioksidan kaynağıdır ve göz sağlığı üzerine de etkilidir..

Devamını Oku »

Biberiye Bitkisi 30 dan fazla Hastalığı Tedavi Eder

 

                                    BİBERİYE BİTKİSİ 30 DAN FAZLA HASTALIĞI TEDAVİ EDER…



Biberiye bitkisi, çam iğne yapraklarına benzeyen  bir çalıdır.

İlaç ve kozmetik endüstrisinde ve ayrıca parfüm üretiminde kullanılan değerli bir uçucu yağ içerir.

Biberiye, özellikle balıklı yemeklerde baharat olarak kullanılır. Biberiye kullanımı tarihte çok eskilere dayanmaktadır ve özellikle düğünlerde dekorasyon ve aksesuar olarak popülerdir

Bu şifalı bitki beyin fonksiyonları üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Çalışma ve çalışma odasında bir dal biberiye bulundurulması gerektiğine inanılmaktadır. Kokusu hafızayı, konsantrasyonu, uyanıklığı ve hafızayı geliştirir. Ayrıca bu koku havayı tazeler ve kokuları nötralize eder ve güvelere ve diğer böceklere karşı etki eder.

Biberiye, kalbin ve kan damarlarının işleyişini iyileştirir. Başın kan damarlarındaki kan dolaşımını iyileştirir ve baş dönmesi ve baş ağrılarına yardımcı olur.

Biberiye, yağlı gıdaların sindirimini iyileştirir ve mide ağrılarını yatıştırır. Öksürüğü yatıştırır ve boğaz ağrısı, zatürre, bronşit ve astıma yardımcı olur.

Bu şifalı bitki ayrıca saç büyümesi üzerindeki büyük etkisi ile bilinir.

Biberiye baharat olarak kullanımın yanında şifalı çay olarak ta tüketilebilir. Bir yemek kaşığı biberiye yaprakları bir bardak kaynar suda bekletilerek çayı hazırlanabilir. Bu çay hergün bir bardak içilebilir.

Ayrıca biberiye yaprakları zeytin yağında bekletilerek şifalı bir yağ elde edilebilir. Bu yağ yemeklerde aroma artırıcı olarak kullanılır ve varis tedavisi için haricen cilde uygulanır.

Devamını Oku »

Beyin fonksiyonlarını geliştirmek istiyorsanız, bu sizin için harika bir bitkidir

 

HAFIZAYI GÜÇLENDİREN ÇOK ŞİFALI BİR BİTKİ



Bu bitkinin yaprakları hafızayı güçlendirir, Tüm vücutta dolaşımı uyarır, felç ve kalp krizi riskini azaltır. İltihap, nevralji, artrit ve romatizmal ağrılar için çok faydalıdır.

İşte size biberiye bitkisini tanıtım müthiş şifalı etkilerini ve nasıl kullanacağını anlatacağız.

Biberiye bilimsel ismi rosmarinus officinalis olan çam iğne yapraklarına benzeyen yaprakları ile çok kolay yetiştirilebilen tıbbi ve aromatik bir bitkidir. Yazın lila renkli çiçekler açar. Çelikle üretilmesi oldukça kolay olup her iklimde bahçede ve saksıda rahatlıkla yetişir.

Biberiye cineol denen uçucu bir yağ içerir ve bu madde hafızayı müthiş derecede güçlendirir. Bu bitki beyindeki asetilkolin adı verilen bir maddenin aktivitesini artırır.

İşte biberiye çayını düzenli olarak içerseniz hafızanız güçlenir ve konsantrasyonunuz artar ve alzhaimer riski azalır.

Ayrıca biberiye bitkisi vücutta dolaşımı düzenleyerek kalp ve damar sağlığını korur felç risikinide ortadan kaldırır.

Biberiyenin iğne yaprakları güçlü bir kafur kaynağıdır. Zeytinyağı ile karıştırılan biberiye vücutta kas ve eklem ağrıları olan yerlere uygulanır.

Güçlü bir koku ve aromatiğe sahip biberiyeyi içinize çekerek rahatlayabilirsiniz. Bitki taze veya kurutarak kullanabilirsiniz.

Yapraklarından yapılan çay soğuk algınlığı ve grip için çok etkilidir. Karaciğer ve börek hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Biberiye bitkisi ile hazırlanan su ayak ve tırnak mantarları için de kullanılır.

Biberiye çayı hazırlamak için bir tatlı 2 çay kaşığı kurutulmuş biberiye iğne yaprakları bir bardak kaynar suya konur ve 10 dakika bekletilir. Günde bir bardak içilmesi yeterlidir.

Devamını Oku »

Bahçenizde Bu Bitkiyi arayın Çünkü Çok Şifalı

 


Bahçenizde kendiliğinden yabancı ot olarak yetişen bir bitki. Belki yetiştirdiğiniz bitkilere sorun olduğunu düşünebilirsiniz ama şifalarını duyduktan sonra mutlaka toplayıp kullanacaksınız.

Bahsettiğimiz bitki semiz otu ve bilimsel ismi Portulaca olerecea. Semiz otu hemen her toprakta rahatlıkla yetişen bir özelliğe sahiptir. Bu yüzden onu her yerde görmeniz mümkündür.

Yabani olarak yetişen semiz otunun kalın etli yaprakları ve kırmızı sapları vardır.Bu bitki yenilebilir ve şifalı dır. Salatalarda ve yoğurtlu mezesi yapılarak kullanılır ve mideye çok iyi gelmektedir.

Bitkinin yapraklarında C vitamini, omega-3 asidi, karoten, bol miktarda demiz magnezyum, kalsiyum, sodyum ve fosfor bulunur. 

Semiz otu kanı temizlemede ve dolaşımı düzenlemede çok etkilidir. Çayı nefes açıcı, akciğeri tedavi edici ve bronşiti hafifletici özelliğe sahiptir.

Suda haşlanarak lapa halinde hazırlanan semiz otu içeriğindeki magnezyumdan dolayı tüm cilt hastalıklarına karşı kullanılabilir. Romatizmal ve kas ağrılarını, egzema ve sedef hastalığına karşı bu  lapa kullanılabilir.

Devamını Oku »