BİBERİYE BİTKİSİ 30 DAN FAZLA HASTALIĞI TEDAVİ EDER…
Biberiye bitkisi, çam iğne
yapraklarına benzeyen bir çalıdır.
İlaç ve kozmetik endüstrisinde ve
ayrıca parfüm üretiminde kullanılan değerli bir uçucu yağ içerir.
Biberiye, özellikle balıklı yemeklerde
baharat olarak kullanılır. Biberiye kullanımı tarihte çok eskilere
dayanmaktadır ve özellikle düğünlerde dekorasyon ve aksesuar olarak popülerdir
Bu şifalı bitki beyin fonksiyonları
üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Çalışma ve çalışma odasında bir dal biberiye
bulundurulması gerektiğine inanılmaktadır. Kokusu hafızayı, konsantrasyonu,
uyanıklığı ve hafızayı geliştirir. Ayrıca bu koku havayı tazeler ve kokuları
nötralize eder ve güvelere ve diğer böceklere karşı etki eder.
Biberiye, kalbin ve kan damarlarının
işleyişini iyileştirir. Başın kan damarlarındaki kan dolaşımını iyileştirir ve
baş dönmesi ve baş ağrılarına yardımcı olur.
Biberiye, yağlı gıdaların sindirimini
iyileştirir ve mide ağrılarını yatıştırır. Öksürüğü yatıştırır ve boğaz ağrısı,
zatürre, bronşit ve astıma yardımcı olur.
Bu şifalı bitki ayrıca saç büyümesi
üzerindeki büyük etkisi ile bilinir.
Biberiye baharat olarak kullanımın
yanında şifalı çay olarak ta tüketilebilir. Bir yemek kaşığı biberiye
yaprakları bir bardak kaynar suda bekletilerek çayı hazırlanabilir. Bu çay
hergün bir bardak içilebilir.
Ayrıca
biberiye yaprakları zeytin yağında bekletilerek şifalı bir yağ elde edilebilir.
Bu yağ yemeklerde aroma artırıcı olarak kullanılır ve varis tedavisi için
haricen cilde uygulanır.