13 Şubat 2023 Pazartesi

Ses Kısıklığını Anında Gideren Doğal Bir Bitkisel Çözüm

 



Ses kısıklığını gidermek için çam iğne yapraklarını bir bardak suda 5 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra bir tatlı kaşığı bal ile karıştırın ve günde iki barak için.

Çam ağacının iğne yaprağı portakaldan 4-5 kat daha fazla C vitamini içerir, A vitamini yönünden de zengindir .Balgam söktürücüdür (mukus salgılarını inceltir), dekonjestandır, ve soğutulduğunda antiseptik olarak kullanılabilir. Yani sadece lezzetli değildir aynı zamanda çok faydalıdır da. Evde çam ağacı iğne yapraklarından çay yapıp içebilirsiniz.

Çam yapraklarındaki uçucu yağların mikrop öldürücü olduğu düşünülmektedir. Yapraklar, A ve C vitamini de içerirler. Çam yaprağı ve çam kozalağı antioksidan bakımından zengindirler.

Devamını Oku »

Safran Çayı Doğal Bir afrodizyak ve Vücut Tepeden Tırnağa Temizler

 

SAFRAN ÇAYI DOĞAL GÜÇLÜ BİR AFRODİZYAK VE VÜCUDU TEPEDEN TIRNAĞA TEMİZLER



Safran çiçeği (Crocus sativus), süsengiller (Iridaceae) familyasından, sonbaharda çiçek açan, 20–30 cm boyunda, çiğdem (Crocus) cinsinden soğanlı bir kültür bitkisi ve bu bitkiden elde edilen baharat. Bitkinin yaprakları şeritimsi, mor çiçekleri üç tepeciklidir.

Safran soğanları dikildikten sonra mor renkli taç yaprakları ile çiçek açar ve çiçeklerin tam ortasında kırmızı renkli üç adet tepecik oluşur. İşte bu tepecikler çok şifalı ve dünyanın en pahalı baharatı olarak bilinir.

Bu tepecikler toplanarak kurutulur ve çok şifalı bir çay yapılır. Yaklaşık 5-6 adet kırmızı renkli kurutulmuş tepecik kısmı bir bardak kaynar suda 5 dakika bekletilerek çay hazırlanır.

Safran çayı çok güçlü doğal bir afrodizyaktır. Tüm vücudu içten temizler, tümörleri yok eder ve beyni korur.

Ayrıca bu çay astım, boğmaca ve soğuk algınlığı tedavi edici özelliğe sahiptir.

Mide ağrısı ve mide de yanma sorunlarına karşı kullanılır.

Safran çayının diğer bir özelliği ise içerdiği krosin maddesinden dolayı kandaki yağ miktarını düşür ve trigiliserit , kolesterol gibi hastalıkları tedavi eder.

Bütün bu sağlıklı şifaları elde etmek için her gün bir bardak safran çayı içilmelidir.

Devamını Oku »

Bahçenizde Çok Kolay Yetiştirin Bütün Vücudu İyileştiren Şifalı Bitki

 

Bahçenizde Çok Kolay Yetiştirin Bütün Vücudu İyileştiren Şifalı Bitki



Roka, yaprakları aromatik  olan ve bahçelerde yetiştirilen popüler bir bitkidir.

Genelde yaprakları salatalara hoş bir aroma katmak üzere kullanılır.

Roka bitkisinin aromatik yapısı ve hoş kokusunun yanında birçok iyileştirici özelliği vardır.

Roka karaciğeri iyice temizler, detoksifikasyonu ve ağır metallerin vücuttan atılmasını destekler.

Gözleri koruyan ve maküler dejenerasyon gelişimini önleyen antioksidanlar açısından zengindir.

Roka, magnezyum ve çinko içerir ve doğal bir afrodizyak görevi görür. Kemik sağlığı ve osteoporozun önlenmesi için önemli olan vitamin ve minerallerin mükemmel bir seçimidir.

Roka, bağışıklığı güçlü bir şekilde güçlendirir ve birçok hastalığın başlamasını önler. Değerli bir demir ve nitrat kaynağıdır ve anemi ve hipertansiyon için faydalıdır.

Roka, K vitamini açısından zengin olduğu için kan sulandırıcı ilaçlar alan kişiler için dikkatli olunmalıdır.

Yeşil salatalarda mutlaka kullanılması gerekir ve ayrıca kurutulan yapraklarından şifalı çay yapılarak tüketilir.

Devamını Oku »

Nar Kabuğunun Faydalarını Keşfedince artık Çöpe Atmayacaksınız

 

NAR KABUĞUNUN FAYDALARI



Lezzetiyle sıkça tüketilen ve vücut sağlığına faydalı olan narın kabukları da oldukça yararlıdır. 

Cilt maskelerinden saç bakımına kadar birçok yerde kullanabileceğiniz kabuklardan yapacağınız çayların da faydası çoktur. 

Hem meyvesiyle hem kabuğuyla her derde deva olduğu söylenen narın, kabuğu suyuna oranla daha fazla bileşen içerir. 

Uzmanlar nar kabuğu içerisinde bulunan ellagik asitin bazı hastalıkları önlemeye ve iyileştirmeye yardımcı olduğunu söyler. 

·         Nar kabuğu yüksek oranda C vitamini içerir. C vitamini eksikliği birçok hastalığa neden olabilir. Bu nedenle özellikle kış aylarında yaşanan grip, bronşit, boğaz ağrısı gibi hastalıklarda tedavi edici özelliktedir.

·         İçerisinde yüksek oranda bulunan antioksidan kolesterolün düzenlenmesini sağlar.

Kaynatılmış suda 10 dakika demlenerek içilen su hem ishali tedavi eder hem de enfeksiyona sebep olan bağırsaktaki bakterilerin üzerinde etki sağlaR

·         Şeker ve kalp hastalığına da iyi gelir.

Nar kabuğu hemoroid tedavisinde de kullanılır. Nar kabuğu ile yapılan çayın düzenli içilmesi hemeroidi tedavi eder.

·         Her sabah aç karnına içildiğinde bağırsakta bulunan tenyaların dökülmesini sağlar.

  • Eklem ağrılarını dindirmeye yardımcı olur.

 

Devamını Oku »

Nane Yaprağı Tüketerek Sağlığınızı Koruyun…

 

NANE YAPRAĞI TÜKETEREK SAĞLIĞINIZI KORUYUN…



Nane yoğun mentollü uçucu yağ içeriğinden dolayı aromatik bir kokuya sahip tıbbi bir bitkidir

Yetiştirilmesi oldukça kolay olan nane bitkisinin doğada bir çok yabani formu kendiliğinden yetişmektedir.

Bahçede ve saksıda rahatlıkla yetişebilmektedir. Koparılan bir nane dalı toprağa dikilerek yeni bir bitki elde edilebilir. Yani çelikle üretilmesi oldukça basittir.

Nane insan sağlığı için şifalı özellik gösterir. Mide ve bağırsaklar üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Nane, mide krampları ve ağrı, mide bulantısı ve kusmaya yardımcı olan tıbbi bir ajan olarak kullanılır. Hıçkırıklara, şişkinliğe, bağırsaklarda gaz birikmesine ve sindirim sorunlarına karşı etkilidir.

Nane daha iyi karaciğer fonksiyonunu etkiler ve spazmlara ve safra kesesi ağrısına yardımcı olur. Nanenin solunması soğuk algınlığı ve sinüs iltihabının neden olduğu şikayetleri giderir. Bu şifalı bitki romatizma, artrit ve gut kaynaklı baş ağrılarına ve ağrılara faydalıdır.

Nane mutfaklarda çokça baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Yemeklere, salatalar ve çorbalara lezzet ve aroma katar.

Nefesi tazelemek ve solunum yollarını rahatlatmak için birkaç tane taze nane yaprağı ağza atılarak çiğnenir.

Taze ve kuru nane yapraklarından da şifalı çay yapılır. Bu çay üst solunum yolları hastalıklarını giderir, akciğeri temizler ve öksürüğü hafifletir..

Nane çayı yapmak için 3-4 adet taze nane yaprağı bir bardağa konur ve üzerine kaynar su dökülerek 5 dakika demlenmesi beklenir. Hazırlanan bu çay günde iki bardak içilebilir.

Devamını Oku »

Muşmula Vücudu Tepeden Tırnağa Sağlığına Kavuşturur. Mutlaka Tüketin…

 

Muşmula Vücudu Tepeden Tırnağa Sağlığına Kavuşturur. Mutlaka Tüketin…



Muşmula sonbaharda olgunlaşıp yumuşayınca yenen bir meyvedir.  Ormanlık alanlarda yabani olarak yetişir ayrıca bahçelerde yetiştiriciliği yapılır.

Bu meyve çok sağlıklı ve bütün vücut üzerine etkisi var.

Muşmula tüketerek  iltihap, bakteri, virüs ve ağrıdan kurtulabilirsiniz.

Muşmulanın sağlık açısından en önemli özelliği doğal müshil görevi görmesidir. Özellikle sindirim sorunları ve ishale iyi gelen olgun muşmula meyvelerinden komposto yapabilirsiniz.

Böbrekleri güçlendirir ve idrara çıkmayı destekler. Muşmula baş dönmesini yatıştırır ve görüşü güçlendirir.

Kolesterolü düşürür ve karaciğeri temizler.

Muşmula meyvesi olgunlaşıp yumuşayınca kabukları ile beraber yenebilir. Mevsiminde bolca yenen muşmula meyvesi ile sindirim sisteminin bütün bir yıl boyunca düzene girer. Böbrekler sağlığına kavuşur.

Muşmula kompostosu yaparak ta tüketebilirsiniz. 8-10 adet muşmula meyvesi yarım litre suda 20 dakika kaynatılır ve isteğe göre tatlandırmak üzere şeker katılabilir.

Bu şekilde son derece sağlıklı ve lezzetli bir içecek yapabilirsiniz.

Devamını Oku »

Mikrop Öldürücü Ot KİŞNİŞ OTU Virüsün boğaza ve akciğere inmesini engelliyor

 

MİKROP ÖLDÜRÜCÜ OT KİŞNİŞ OTU VİRÜSÜN BOĞAZA VE AKCİĞERE İNMESİNİ

 ENGELLİYOR



Anadolu da 'mikrop öldüren ot' olarak bilinen kişniş tohumunun faydaları saymakla bitmiyor.

Maydanozgillerden olan bu bitki bahçede ve saksıda rahatlıkla yetiştirilebilir. Yaprakları maydanoza çok benzer ancak farklı bir aroması ve tadı vardır.

İltihap temizlemede, mide rahatsızlıklarında, ağız içi yaralarda kullanılan ve aşotu olarak da isimlendirilen kişniş tohumunun göz sağlığına da faydası olduğu biliniyor. Ağız gargarası yaparak virüslerin boğaz ve akciğere inmesini engelleyen kişniş tohumu tam bir şifa deposu.

Aşotu olarak da bilinen kişniş tohumunun içeriğinde sineol ve linoleik asitler bulunur. Bu iki asit sayesinde kişniş tohumu güçlü bir bakteri temizleyici görevi görür.

Yemek ve salatalarda sıklıkla kullanılan kişniş hakkında uzmanlar özellikle ağız gargarası yaparak virüslerin boğaz ve akciğere inmesini engellediğini söylüyor. 

Kişnişi uzmanlar özellikle sonbahar ile beraber daha çok tüketilmesi gerektiğini önerir. Güçlü bir mikrop öldürücü olduğundan hastalıkların daha hızlı atlatılmasını sağlar. Yemeklere özellikle de turşulara konulması tavsiye edilir. Anadolu da mikrop öldüren ot olarak bilinir.

Kişniş Otu Nasıl Kullanılır?

Taze yaprakları ve öğütülmüş tohumları yemeklere ve salatalara katılır. Ayrıca hem yaprakları hem de tohumundan şifalı çay yapılır. Bir Bardak kaynar suya bir tatlı kaşığı öğütülmüş tohum konur ve 5 dakika demlenir. Taze ve kurutulmuş yaprakları da aynı şekilde bir tutam olarak bir bardak kaynar suda 5 dakika bekletilerek şifalı çayı hazırlanır.

Kişniş Otunun Faydaları Nelerdir?

-Göz sağlığına oldukça faydalıdır. İçerdiği A vitamini ile görme sorunlarının önüne geçmektedir.
-Kalp krizi ve felç gibi riskli hastalıkların oluşmasını aza indirmede yardımcıdır. Aynı zamanda kolesterol seviyesini de dengelemektedir.

-Kişniş içerdiği B vitamini ile sinir sistemine destek sağlamaktadır. Uykusuzluk, yorgunluk ve stres gibi sorunları azaltmada yardımcı olmaktadır.

-Ağız kokusunu gidermekte ve ağızda oluşan yaraların enfeksiyona yakalanmalarını engellemektedir.
-Kalsiyum açısından zengin olan kişniş, kemiklerin uzun yıllar boyunca sağlıklı ve güçlü kalmasını sağlamaktadır.
-İçerisinde bulunan uçucu yağ asidi sayesinde cilt problemlerinin daha hızlı iyileşmesini sağlamaktadır.

Devamını Oku »