Muşmula
Vücudu Tepeden Tırnağa Sağlığına Kavuşturur. Mutlaka Tüketin…
Muşmula sonbaharda olgunlaşıp yumuşayınca yenen bir
meyvedir. Ormanlık alanlarda yabani
olarak yetişir ayrıca bahçelerde yetiştiriciliği yapılır.
Bu meyve çok sağlıklı ve bütün vücut üzerine etkisi
var.
Muşmula tüketerek
iltihap, bakteri, virüs ve ağrıdan kurtulabilirsiniz.
Muşmulanın sağlık açısından en önemli özelliği doğal
müshil görevi görmesidir. Özellikle sindirim sorunları ve ishale iyi gelen
olgun muşmula meyvelerinden komposto yapabilirsiniz.
Böbrekleri güçlendirir ve idrara çıkmayı destekler.
Muşmula baş dönmesini yatıştırır ve görüşü güçlendirir.
Kolesterolü düşürür ve karaciğeri temizler.
Muşmula meyvesi olgunlaşıp yumuşayınca kabukları ile
beraber yenebilir. Mevsiminde bolca yenen muşmula meyvesi ile sindirim
sisteminin bütün bir yıl boyunca düzene girer. Böbrekler sağlığına kavuşur.
Muşmula kompostosu yaparak ta tüketebilirsiniz. 8-10
adet muşmula meyvesi yarım litre suda 20 dakika kaynatılır ve isteğe göre
tatlandırmak üzere şeker katılabilir.
Bu şekilde son derece sağlıklı ve lezzetli bir
içecek yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder