13 Şubat 2023 Pazartesi

Muşmula Vücudu Tepeden Tırnağa Sağlığına Kavuşturur. Mutlaka Tüketin…

 

Muşmula Vücudu Tepeden Tırnağa Sağlığına Kavuşturur. Mutlaka Tüketin…



Muşmula sonbaharda olgunlaşıp yumuşayınca yenen bir meyvedir.  Ormanlık alanlarda yabani olarak yetişir ayrıca bahçelerde yetiştiriciliği yapılır.

Bu meyve çok sağlıklı ve bütün vücut üzerine etkisi var.

Muşmula tüketerek  iltihap, bakteri, virüs ve ağrıdan kurtulabilirsiniz.

Muşmulanın sağlık açısından en önemli özelliği doğal müshil görevi görmesidir. Özellikle sindirim sorunları ve ishale iyi gelen olgun muşmula meyvelerinden komposto yapabilirsiniz.

Böbrekleri güçlendirir ve idrara çıkmayı destekler. Muşmula baş dönmesini yatıştırır ve görüşü güçlendirir.

Kolesterolü düşürür ve karaciğeri temizler.

Muşmula meyvesi olgunlaşıp yumuşayınca kabukları ile beraber yenebilir. Mevsiminde bolca yenen muşmula meyvesi ile sindirim sisteminin bütün bir yıl boyunca düzene girer. Böbrekler sağlığına kavuşur.

Muşmula kompostosu yaparak ta tüketebilirsiniz. 8-10 adet muşmula meyvesi yarım litre suda 20 dakika kaynatılır ve isteğe göre tatlandırmak üzere şeker katılabilir.

Bu şekilde son derece sağlıklı ve lezzetli bir içecek yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder