13 Şubat 2023 Pazartesi

Nane Yaprağı Tüketerek Sağlığınızı Koruyun…

 

NANE YAPRAĞI TÜKETEREK SAĞLIĞINIZI KORUYUN…



Nane yoğun mentollü uçucu yağ içeriğinden dolayı aromatik bir kokuya sahip tıbbi bir bitkidir

Yetiştirilmesi oldukça kolay olan nane bitkisinin doğada bir çok yabani formu kendiliğinden yetişmektedir.

Bahçede ve saksıda rahatlıkla yetişebilmektedir. Koparılan bir nane dalı toprağa dikilerek yeni bir bitki elde edilebilir. Yani çelikle üretilmesi oldukça basittir.

Nane insan sağlığı için şifalı özellik gösterir. Mide ve bağırsaklar üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Nane, mide krampları ve ağrı, mide bulantısı ve kusmaya yardımcı olan tıbbi bir ajan olarak kullanılır. Hıçkırıklara, şişkinliğe, bağırsaklarda gaz birikmesine ve sindirim sorunlarına karşı etkilidir.

Nane daha iyi karaciğer fonksiyonunu etkiler ve spazmlara ve safra kesesi ağrısına yardımcı olur. Nanenin solunması soğuk algınlığı ve sinüs iltihabının neden olduğu şikayetleri giderir. Bu şifalı bitki romatizma, artrit ve gut kaynaklı baş ağrılarına ve ağrılara faydalıdır.

Nane mutfaklarda çokça baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Yemeklere, salatalar ve çorbalara lezzet ve aroma katar.

Nefesi tazelemek ve solunum yollarını rahatlatmak için birkaç tane taze nane yaprağı ağza atılarak çiğnenir.

Taze ve kuru nane yapraklarından da şifalı çay yapılır. Bu çay üst solunum yolları hastalıklarını giderir, akciğeri temizler ve öksürüğü hafifletir..

Nane çayı yapmak için 3-4 adet taze nane yaprağı bir bardağa konur ve üzerine kaynar su dökülerek 5 dakika demlenmesi beklenir. Hazırlanan bu çay günde iki bardak içilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder