13 Şubat 2023 Pazartesi

Nane Yaprağı Tüketerek Sağlığınızı Koruyun…

 

NANE YAPRAĞI TÜKETEREK SAĞLIĞINIZI KORUYUN…



Nane yoğun mentollü uçucu yağ içeriğinden dolayı aromatik bir kokuya sahip tıbbi bir bitkidir

Yetiştirilmesi oldukça kolay olan nane bitkisinin doğada bir çok yabani formu kendiliğinden yetişmektedir.

Bahçede ve saksıda rahatlıkla yetişebilmektedir. Koparılan bir nane dalı toprağa dikilerek yeni bir bitki elde edilebilir. Yani çelikle üretilmesi oldukça basittir.

Nane insan sağlığı için şifalı özellik gösterir. Mide ve bağırsaklar üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Nane, mide krampları ve ağrı, mide bulantısı ve kusmaya yardımcı olan tıbbi bir ajan olarak kullanılır. Hıçkırıklara, şişkinliğe, bağırsaklarda gaz birikmesine ve sindirim sorunlarına karşı etkilidir.

Nane daha iyi karaciğer fonksiyonunu etkiler ve spazmlara ve safra kesesi ağrısına yardımcı olur. Nanenin solunması soğuk algınlığı ve sinüs iltihabının neden olduğu şikayetleri giderir. Bu şifalı bitki romatizma, artrit ve gut kaynaklı baş ağrılarına ve ağrılara faydalıdır.

Nane mutfaklarda çokça baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Yemeklere, salatalar ve çorbalara lezzet ve aroma katar.

Nefesi tazelemek ve solunum yollarını rahatlatmak için birkaç tane taze nane yaprağı ağza atılarak çiğnenir.

Taze ve kuru nane yapraklarından da şifalı çay yapılır. Bu çay üst solunum yolları hastalıklarını giderir, akciğeri temizler ve öksürüğü hafifletir..

Nane çayı yapmak için 3-4 adet taze nane yaprağı bir bardağa konur ve üzerine kaynar su dökülerek 5 dakika demlenmesi beklenir. Hazırlanan bu çay günde iki bardak içilebilir.

Devamını Oku »

Muşmula Vücudu Tepeden Tırnağa Sağlığına Kavuşturur. Mutlaka Tüketin…

 

Muşmula Vücudu Tepeden Tırnağa Sağlığına Kavuşturur. Mutlaka Tüketin…



Muşmula sonbaharda olgunlaşıp yumuşayınca yenen bir meyvedir.  Ormanlık alanlarda yabani olarak yetişir ayrıca bahçelerde yetiştiriciliği yapılır.

Bu meyve çok sağlıklı ve bütün vücut üzerine etkisi var.

Muşmula tüketerek  iltihap, bakteri, virüs ve ağrıdan kurtulabilirsiniz.

Muşmulanın sağlık açısından en önemli özelliği doğal müshil görevi görmesidir. Özellikle sindirim sorunları ve ishale iyi gelen olgun muşmula meyvelerinden komposto yapabilirsiniz.

Böbrekleri güçlendirir ve idrara çıkmayı destekler. Muşmula baş dönmesini yatıştırır ve görüşü güçlendirir.

Kolesterolü düşürür ve karaciğeri temizler.

Muşmula meyvesi olgunlaşıp yumuşayınca kabukları ile beraber yenebilir. Mevsiminde bolca yenen muşmula meyvesi ile sindirim sisteminin bütün bir yıl boyunca düzene girer. Böbrekler sağlığına kavuşur.

Muşmula kompostosu yaparak ta tüketebilirsiniz. 8-10 adet muşmula meyvesi yarım litre suda 20 dakika kaynatılır ve isteğe göre tatlandırmak üzere şeker katılabilir.

Bu şekilde son derece sağlıklı ve lezzetli bir içecek yapabilirsiniz.

Devamını Oku »

Mikrop Öldürücü Ot KİŞNİŞ OTU Virüsün boğaza ve akciğere inmesini engelliyor

 

MİKROP ÖLDÜRÜCÜ OT KİŞNİŞ OTU VİRÜSÜN BOĞAZA VE AKCİĞERE İNMESİNİ

 ENGELLİYOR



Anadolu da 'mikrop öldüren ot' olarak bilinen kişniş tohumunun faydaları saymakla bitmiyor.

Maydanozgillerden olan bu bitki bahçede ve saksıda rahatlıkla yetiştirilebilir. Yaprakları maydanoza çok benzer ancak farklı bir aroması ve tadı vardır.

İltihap temizlemede, mide rahatsızlıklarında, ağız içi yaralarda kullanılan ve aşotu olarak da isimlendirilen kişniş tohumunun göz sağlığına da faydası olduğu biliniyor. Ağız gargarası yaparak virüslerin boğaz ve akciğere inmesini engelleyen kişniş tohumu tam bir şifa deposu.

Aşotu olarak da bilinen kişniş tohumunun içeriğinde sineol ve linoleik asitler bulunur. Bu iki asit sayesinde kişniş tohumu güçlü bir bakteri temizleyici görevi görür.

Yemek ve salatalarda sıklıkla kullanılan kişniş hakkında uzmanlar özellikle ağız gargarası yaparak virüslerin boğaz ve akciğere inmesini engellediğini söylüyor. 

Kişnişi uzmanlar özellikle sonbahar ile beraber daha çok tüketilmesi gerektiğini önerir. Güçlü bir mikrop öldürücü olduğundan hastalıkların daha hızlı atlatılmasını sağlar. Yemeklere özellikle de turşulara konulması tavsiye edilir. Anadolu da mikrop öldüren ot olarak bilinir.

Kişniş Otu Nasıl Kullanılır?

Taze yaprakları ve öğütülmüş tohumları yemeklere ve salatalara katılır. Ayrıca hem yaprakları hem de tohumundan şifalı çay yapılır. Bir Bardak kaynar suya bir tatlı kaşığı öğütülmüş tohum konur ve 5 dakika demlenir. Taze ve kurutulmuş yaprakları da aynı şekilde bir tutam olarak bir bardak kaynar suda 5 dakika bekletilerek şifalı çayı hazırlanır.

Kişniş Otunun Faydaları Nelerdir?

-Göz sağlığına oldukça faydalıdır. İçerdiği A vitamini ile görme sorunlarının önüne geçmektedir.
-Kalp krizi ve felç gibi riskli hastalıkların oluşmasını aza indirmede yardımcıdır. Aynı zamanda kolesterol seviyesini de dengelemektedir.

-Kişniş içerdiği B vitamini ile sinir sistemine destek sağlamaktadır. Uykusuzluk, yorgunluk ve stres gibi sorunları azaltmada yardımcı olmaktadır.

-Ağız kokusunu gidermekte ve ağızda oluşan yaraların enfeksiyona yakalanmalarını engellemektedir.
-Kalsiyum açısından zengin olan kişniş, kemiklerin uzun yıllar boyunca sağlıklı ve güçlü kalmasını sağlamaktadır.
-İçerisinde bulunan uçucu yağ asidi sayesinde cilt problemlerinin daha hızlı iyileşmesini sağlamaktadır.

Devamını Oku »

Mandalina Kabuklarını Sakın Çöpe Atmayın

 


Mandalina kışın yetişen ve c vitamini kaynağı olarak bilinen bir meyvedir. Bu meyvenin kabuklarıda oldukça şifalıdır ve mutlaka kullanılmalı.

Mandalina kabuklarının beyaz kısımları yüksek pektin içeriğine sahiptir. Pektin ise diyet lifinin bileşenidir ve kolesterolü düşürücü bir etkisi vardır.

Bu mucizevi kabuklar hazımsızlığı azaltır ve bağışıklık sistemine güç katar. Sindirimi düzenler, balgamı azaltır ve dalağı güçlendirir.

Mandalina kabuğunda bulunan antioksidan, bu meyvenin suyundan daha faydalıdır.

Mandalina yedikten sonra genellikle çöpe giden kabukların kurutulup kullanılması bir çok şifalı etki sağlar.

Mandalina kabukları kurutulduktan sonra küçük parçalara ayrılır. Yaklaşık bir mandalina kabuğu bir bardak suda 2-3 dakika boyunca kaynatılır. 10 dakika bekletilerek demlenmesi sağlanır.

Gün içinde 2 bardak içilir.

Mandalina kabuğu ile yapılan şifalı çay bağışıklığı güçlendirir ve kansere karşı korur.

Kandaki yağ seviyesini düşürerek kolesterolü dengeler.

Sindirimi düzenler ve bağırsakları temizler.

Buharı solunarak nefes açıcı özelliğinden faydalanılır.

Dalaktaki sıkıntıları giderir.

Devamını Oku »

Kara Hindiba Yaprakları Bir Çok İlaçtan Daha Etkili. Doğada Mutlaka Toplayın

 

Kara Hindiba Yaprakları Bir Çok İlaçtan Daha Etkili. Doğada Mutlaka Toplayın



Bahçemizde yabani olarak yetişen karahindiba bitkisinin yaprakları hem yenilebilir hem de çok şifalı.

Karahindiba, vücut üzerinde faydalı etkisi olan tıbbi bir bitkidir. Mümkün olduğunda, karahindiba yapraklarını Doğadan mutlaka toplayıp bolca tüketin.

Bu yaprakların içeriğinde  A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra K vitamini ve B grubundan vitaminler bulunur.

Minerallerden kalsiyum, magnezyum, potasyum ve demir içerir. Karahindiba saplarında ise çok şifalı  sütlü meyve suyu bulunur.

Karahindiba yaprakları kanı temizler ve toksinleri vücuttan atar. Karaciğer ve böbrek sağlığı üzerinde iyileştirici bir etkiye sahiptirler.

 Karahindiba yaprakları kemikleri ve sinirleri güçlendirmek, kas ve bacaklardaki krampları gidermek için faydalıdır.

Karahindiba yaprakları yollardan toplanmamalıdır. Onları çayırlarda ve bahçelerde aramak en iyisidir.

Günlük 5-10 gram taze karahindiba yaprağı alınması tavsiye edilir. Zeytinyağı veya tuz ilavesiyle salata olarak yenebilir. Karahindiba yaprakları bir sebze gibi yenebilir ve pişirilebilir.

Doğal ortamlarda yetişen mu mucize bitkiyi gördüğünüz her yerde toplayın ve mutlaka yeşil salatalarınız katın. Kurutarak şifalı çayını yapın…

Devamını Oku »

Karaciğeri % 100 Temizleyen Doğal Bir Detoks

 

HER SABAH AÇ KARINLA LİMON ZEYTİNYAĞI YİYİN VE MUCİZEYİ GÖRÜN



Zeytinyağı ve limon sayısız faydaları olan iki doğal bileşendir. Bu iki bileşen uygun şekilde karıştırılarak muhteşem bir doğal detoks elde edilir.

Mide mukozasının yağlanmasını engelleyerek, karaciğeri temizler ve kolon temizliği sağlar. Tek yapmanız gereken düzenli olarak her sabah aç karınla bir kaşık zeytinyağı limon karışımını içmeniz.

Bu karışım bütün vücudu temizleyen çok güçlü bir antioksidandır ve vücut için mükemmel bir detokstur.

Bu karışımı hazırlamak oldukça basit. Bir yemek kaşığına zeytin yağını dökün ve üzerine birkaç damla limon damlatın. Ve olduğu gibi her sabah kahvaltı yapmadan aç karınla tüketin. Yarım saat sonra kahvaltı yapabilirsiniz.

Bir hafta süre ile düzenli tüketirseniz bir çok şifalar elde edersiniz.

Öncelikle kötü kolesterolünüz düşer ve kan dolaşımınız düzenlenir ve atar damarlar daha iyi çalışır.

Karaciğerde birikmiş toksin maddeler çözünür ve çok hızlı bir şekilde vücuttan atılır. Karaciğeriniz tertemiz olur.

Vücutta detoks etkisi yaparak yağların hızlıca yakılması sağlanır ve kilo vermeye yardımcı olur.

Sindirimi düzenler, bağırsakları çalıştırır ve kabızlığı giderir.

Düzenli kullanıldığında romatizmal ve Ekrem ağrılarını iyileştirir.

Devamını Oku »

Hamile Kadınlar Bu Meyveyi Bolca Tüketmeli

 

Hamileler bolca tüketmeli

 


Muşmula meyvesi olgunlaşınca yenen lezzetli ve çok şifalı bir bitkidir.

 

Muşmula, besin lifi, potasyum, demir,kalsiyum, folik asit ve magnezyum gibi yararlı mineral ve maddeler bakımından oldukça zengin bir meyve. Aynı zamanda içinde bolca A ve C vitamini olduğu da biliniyor.

 

Hamile kadınlar da bu şifalı meyveyi bol bol tüketmeli.

 

Özellikle kış aylarına gireceğimiz şu günlerde, bu meyvenin pazarlarda ve marketlerde bolca bulunması hamileler için oldukça büyük bir şanstır.

 

 Bu yararlı meyve düşük yapma riskini azaltır. Düşük yapma riski olan gebe kadınlar bu meyveyi tüketmelidir.

 

Ayrıca bel ağrılarına çok iyi gelir. Ağrıları hafifletici özelliği de vardır. Gut hastaları da bu faydalı meyveyi bolca tüketebilirler.

 

Fakat yüksek tansiyon hastalarının daha az tüketmelerinde fayda var. 

Devamını Oku »