30 Temmuz 2023 Pazar

ADET AĞRILARINI AZALTAN CİVANPERÇEMİ OTU NASIL KULLANILIR?

 

ADET AĞRILARINI AZALTAN CİVANPERÇEMİ OTU NASIL KULLANILIR?



Civan perçemi doğada yabani olarak yetişen , sarı beyaz çiçekli keskin kokulu bir bitkidir. Ülkemizde ağırlıklı olarak Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerinde dağ yamacında, çayırlarda kendiliğinden yetişir. Sağlık için birçok faydaları bulunan şifalı bitkinin kurutulmuşu çay formunda kullanılır. 

Civanperçemi Otunda Achilin ve Achilleine adındaki iki etkin madde bulunur.Her iki madde de bayanların adet dönemlerinde ağrılarının alınmasında etkin rol oynayan maddelerdir.

Kadın otu olarak ta bilinen bu şifalı bitki adet ağrılarını dindirmede çok başarılıdır. Regl döneminin başlamasına üç gün kala her gün sabah ve akşam bir su bardağı içilir. Her gün taze olarak hazırlanır. Reglinin bitimine kadar devam edilir.

Bir tatlı kaşığı civanperçemi (yaklaşık iki-üç gram) bir su bardağı kaynamakta olan klorsuz suyun içine atılır. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika demlenir. Soğuduktan sonra süzülür. Bu kür her regl döneminde uygulanır.

Devamını Oku »

24 Nisan 2023 Pazartesi

KARAHİNDİBA OTUNUN KANITLANMIŞ SAĞLIĞA OLAN FAYDALARI

 

KARAHİNDİBA OTUNUN KANITLANMIŞ SAĞLIĞA OLAN FAYDALARI

Karahindiba, tüm dünyada yıl boyunca vahşi doğada çok yaygındır. Dişli yaprakları ve sarı çiçekleri ile karakterizedir.

 Avrupa ve Asya'daki insanlar, karahindibayı hem gıda hem de ilaç olarak çok sık kullanırlar. 

Yemeklerde salata yeşillikleri olarak tüketildiği gibi çorba, şarap ve çaya da eklenebilir. Kökü kavrulduktan sonra kahve yerine kullanılır. 

Karahindibanın Sağlığa Olan Faydaları

Karahindibanın karaciğerimizin düzgün çalışmasını engelleyen lipid peroksidasyonuna ve serbest radikallere karşı koruyucu etkisi olduğu bazı araştırmalarla kanıtlanmıştır. Karahindiba, özellikle B vitaminleri olmak üzere karaciğer fonksiyonu için çok önemli olan bol miktarda besine sahiptir. 

Karaciğeri temizlemeye ve safra üretimini artırmaya yardımcı olur. Karahindibanın hepatit gibi birçok karaciğer hastalığı için uzun süredir bitkisel bir tedavi olarak kullanılmasının nedeni budur.

İdrar söktürücü etkileri nedeniyle kilo vermeye yardımcı olarak kullanılır. Kanada'da bu bitki aynı zamanda ödemi azaltabilen bir idrar söktürücü olarak resmi olarak tescil edilmiştir.

Cildinize bakım yapar ve saçların uzamasına da yardımcı olur. Klinik olarak erken beyazlamadan kurtulma, saç dökülmesini önleme, akne ve dermatit gibi cilt problemlerini tedavi etme ve alın, burun ve yanaklardaki pigmentasyonlu döküntüleri/lekeleri ve çilleri giderme yeteneğini gösterir. 

Bu arada, çeşitli solunum yolu hastalıkları ve gastroenterit ile savaşmak için yaygın olarak kullanılır; 

A ve C vitaminleri ve mineraller bakımından zengindir. Yemeklerden önce karahindiba çayı içmek hazımsızlığı ve kabızlığı iyileştirebilir.

Devamını Oku »

13 Şubat 2023 Pazartesi

Yenilebilir Ve Şifalı Bir Sukulent Çiçeği Kulak Otu

 

YENİLEBİLİR VE ŞİFALI BİR SUKULENT ÇİÇEĞİ KULAK OTU



Kulak Otu; damkoruğugiller ailesine ait bir bitkidir. Kulak otunun, çiçeklerinden ve yeşil yapraklarından faydalanılmaktadır. Kulak otu, bitkisinin diğer isimleri dam koruğu, kaya koruğu, saksı güzeli, naserotu ve bilimsel ismi sempervivum tectorum dur.

Kulak otu denmesinin sebebi, kulak iltihaplarında çok etkili bir doğal ilaç olmasından gelmektedir.

Kulak otu, genellikle kayaların denize bakan yüzlerinde, kaya yarıklarında ve taşlı kumluk arazilerde yetişmektedir.

Kulak otunun, salatası, turşusu, merhemi, çayı ve mezesi yapılabilmektedir.

Basur memelerini giderir. Nasırları söker. Cilt iltihaplarını giderir. Egzamayı geçirir. Orta kulak iltihabına çok iyi gelmektedir. Damar sertliğine faydalıdır. Mide ekşimesi ve ülsere faydalıdır. Guatr hastalığına iyi gelmektedir. İdrar söktürücüdür. Bağırsakları yumuşatmada ve müshil olarak da kullanılmaktadır.

Kulak otu bitkisinin, yeşil kısımları zeytinyağı ile karıştırılıp merhem yapılabilir. Orta kulak iltihabında içerisindeki su kulağa sıkıldığı zaman doğal ilaç etkisi göstermekte ve kulak iltihaplarını iyileştirmektedir.

Devamını Oku »

Bu Bitki Allahın Bir Lütfü Uzun Ömrün Sırrı Bir Çok Hastalığın Şifası

 

Bu Bitki Allahın Bir Lütfü Uzun Ömrün Sırrı Bir Çok Hastalığın Şifası



Zeytin ağacının kurutulmuş yaprakları uzun ömrün sırrıdır ve bir çok hastalığı tedavi eder. Kurutulmuş zeytin yaprağı çayı olağanüstü iyileştirici özelliklere sahiptir.

Yıl boyunca yaprağını dökmeyen zeytin ağacından körpe yapraklar toplanır ve gölgede 4-5 gün boyunca kurutulur.

Kurutulan zeytin yapraklarından 7-8 adet bir bardak suda 2-3 dakika kaynatılır ve mucize çay elde edilir. Bu çay her sabah kahvaltıdan hemen sonra içilir.

Kurutulmuş zeytin yaprağı Diyabet, artrit, arteriosklerozu tedavi eder ve önler.

Grip virüsünü baskılar. Parkinson ve Alzheimer'ın başlamasını önler.

Kötü huylu hastalıkları önlemek için mükemmeldir.

Kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürür. Kan basıncını düşürür.

Romatoid artrit ile ilişkili eklem ağrısını ve iltihabı hafifletir.

İşte Allahın bir lütfü olan zeytin ağacının yapraklarını toplayın gölgede kurutun ve şifalı çayını yaparak her gün bir bardak tüketin.

Kilo Aldıran , Kansızlığa, Vitamin Eksikliğine, Mide-Bağırsak Hastalıklarına İyi Gelen Kara Hurma Meyvesi

Kara hurma ağacı yabani  formda gelişen ve çok şifalı bir meyveler üreten bir bitkidir.

Bu küçük yabani meyveler Bol miktarda, protein, karbonhidratlar, selüloz, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, tanen, potasyum, magnezyum, A, B1, B2, B3, C vitaminleri içerdiğinden zengin bir meyve.

Hurma oldukça enerji verici bir meyve. Yüksek kalorili olan bu ürün, sizi adeta yeniden şarj ediyor. İçerisinde bulunan şeker, hurmanın sadece özgün tadına kavuşmasını sağlamakla kalmıyor. Aynı zamanda tüketen kişinin gün boyunca enerjik kalmasını sağlıyor. Üstelik içerisindeki şeker tamamen meyve şekeri olduğu için sağlıklı.

 

Küçük yapılı ve olgunlaşarak kahverengileşen bu meyve taze olarak tüketilebilir veya kurutularak çerez olarak yenir.

 

Yazın olgunlaşan meyveler toplanarak tüketilirse ishalı keser ve bağırsak florasını düzenler. Aynı zamanda iştahı açar ve kilo almayı sağlar.

 

Taze tüketilirse mideyi kuvvetlendirir, safranın hararetini giderir ve  mide gastritini gidermekte iyi gelir.

 

Kara hurma ağacının yaprakları da çok şifalıdır.

Yaprak ağızda çiğnenirse ağız içi ve diş ağrılarının giderilmesine diş eti problemlerine fayda sağlar.

Balığın ağızda koku bırakmasını engeller.

Mideye iyi gelerek kuvvet verir. İştahı açıcı etkiye sahiptir.

Yaprağı çiğnenip üstüne su içerseniz kalbe güç verir.

İlaçlardan Daha Etkili İğne Yapraklı Bir Ağacın Şifa Deposu Meyveleri

 

Ardıç ağacı Juniperus communis bilimsel ismi ile bilinen ve yaprak dökmeyen iğne yapraklı bir ağaçtır. Yazın siyah kahverengi küçük meyveler oluşturur.

 

Ardıç ağacının tohumları , sindirim rahatsızlıkları, ruhsal problemler başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıklara iyi gelen şifalı bir yapıdadır.

 

Ardıç ağacında yetişen meyvelerden ve ardıç tohumlarından çay yapılarak sıklıkla tüketiliyor. Yararları saymakla bitmeyen ardıç tohumu aktarlarda kolaylıkla bulunabilen ve park bahçelerde süsü bitkisi olarak yetişen değerli bir tohumdur.

 

Ardıç ağacının meyveleri şifa deposu olarak mucizevi olarak görülmektedir. Çoğunlukla çay şeklinde kullanımları ile türlü sağlık problemlerine etkili çözümler sunmaktadır. 

Yazın topalanan ardıç tohumları gölgede birkaç gün içinde kurutulur. 9-10 adet meyve bir bardak suda birkaç dakika bekletilerek son derece şifalı bir çay hazırlanır. Bu çay günde bir bardak içilir.

 

Ardıç tohumunun başlıca şifalı özelliği geleneksel tıpta şeker hastalığının tedavi edici olarak kullanılmasıdır. Gğünde içilen bir bardak ardıç çayı antidiyabetik özellik gösterir ve kandaki yüksek şeker düzeyini düşürür.

 

Ardıç çayı kötü kolesterolü ve kandaki trigiliseriti düşürerek kalp sağlığını korur.

 

Güçlü antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir ve vücudu mikroplardan arındırır, Bağışıklığı güçlendirir.

Sindirim sistemini düzenleyici özelliğe haizdir. Yapılan araştırmalar neticesinde ardıç tohumunun sindirim sistemine olumlu etkileri olduğu tespit edilmiştir.

 

Devamını Oku »

Troidten Cilt Kırışıklarına Ödem Attıran Ağrı Kesici Yoğurt Otunun Faydaları

 

Troidten Cilt Kırışıklarına Ödem Attıran Ağrı Kesici Yoğurt Otunun Faydaları



Ülkemizde halk arasında yapışkan otu, sünnetlik otu, kaz otu veya bere otu olarak bildiğimiz yoğurt otu, kökboyasıgiller familyasına aittir. Latince'de adı Galium Aparine olarak geçer.

Yoğurt otunun ismi  gala kelimesinden türemiştir aslında. Bu kelime, süt anlamına gelmektedir. Çok eski zamanlarda peynir yapmak için kullanıldığından dolayı bu isimle anılmaktadır.

Doğal ortamlarda yetişen yoğurt otunun yaprak ve saplarında çengele benzer ince kıllarla örtülüdür. Çiçekleri yaprak sapları dibinde kümelenmiş şekilde oldukça küçük çok sayıda çiçekten meydana gelir ve genellikle beyazımsı yeşil renklidir.

Yoğurt otu çay şeklinde kullanılarak şifalı özelliğinden faydalanılır. Bu çay gargara yapılarak, içilerek veya cilde haricen sürülerek kullanılır.

Çay yapmak için kurutulmuş yoğurt otundan bir tatlı kaşığı bir barak suda 2-3 dakika kaynatılarak hazırlanır.

Taze yoğurt otunun bulunduğu suyu kaynatıp cilde sürülürse, cildi gerdirir ve kırışıklıkları gidermeye yarar.

Bu ot ile demlenen çaylarla yapılan gargaralar, guatr ağrılarını hafifletmeye yaramakla birlikte ses tellerine de iyi gelmektedir. Aynı zamanda aftlara ve boğaz iltihaplarına da iyi geldiği bilinmektedir.

Kan temizleyici özelliğine sahip olan bu ot, cilt ve kanser hastalıklarında oldukça faydalıdır.

Cildi gençleştirmekle birlikte cilt kırışıklıklarını da gidermeye yarar

Bu ot ile demlenen çaylarla yapılan gargaralar, guatr ağrılarını hafifletmeye yarar

 İdrar yollan enfeksiyonlan (kum-taş, sistit, nefrit sancılan, üre azalması) kullanılır. Safrakesesi taşında fayda sağlar.

Yoğurtotu lenf ve kan temizleyici, deri hastalıklarında ve kanser hastalıklarında yararlıdır.

Devamını Oku »

Sindirimin En Doğal İlacı Rezene Tohumu

 


Maydanozgiller familyasına ait şifalı bir bitki olan rezene, Latincede Foeniculum vulgare L. olarak tanımlanır. Koyu renkli ve kendine has kokusuyla yemeklere tat veren bir bitki olan rezene, tohumları demlenerek çay olarak da tüketilir.

Sodyum, potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi değerli mineraller barındıran bitki, A ve C vitaminleri açısından da zengindir.

Rezene çayı bebeklere verilebilecek kadar hafiftir ve özellikle kalınbağırsak sancılarına iyi gelir.

Kasları yumuşatan ve spazmlara iyi gelen rezene gaz ve şişkinliği azaltır. Midesi bulananlar ve karın ağrısı çekenlerin kullanması uygundur.

Rezene çayı östrojenin etkilerini artırır. Bu nedenle adet öncesi sendromu, süt azlığı, menopoz belirtileri ve düşük libido gibi sorunlarda kullanılır. Rahimdeki kasları gevşettiği için adet sancıları içinde önerilmektedir.

Ağrıyan gözlere uygulanan rezene çayı da oldukça etkili bir alternatif tedavi yöntemidir. Çay soğuduktan sonra pamuk bir ped yardımıyla gözünüzün üzerinde 10 dakika kadar bekletirseniz ağrı azalacaktır.

Bir bardak kaynamış suya bir tatlı kaşığı rezene tohumu konur ve 5 dakika demlendikten sonra yemeklerden sonra bir bardak içilir.

Devamını Oku »

Ses Kısıklığını Anında Gideren Doğal Bir Bitkisel Çözüm

 



Ses kısıklığını gidermek için çam iğne yapraklarını bir bardak suda 5 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra bir tatlı kaşığı bal ile karıştırın ve günde iki barak için.

Çam ağacının iğne yaprağı portakaldan 4-5 kat daha fazla C vitamini içerir, A vitamini yönünden de zengindir .Balgam söktürücüdür (mukus salgılarını inceltir), dekonjestandır, ve soğutulduğunda antiseptik olarak kullanılabilir. Yani sadece lezzetli değildir aynı zamanda çok faydalıdır da. Evde çam ağacı iğne yapraklarından çay yapıp içebilirsiniz.

Çam yapraklarındaki uçucu yağların mikrop öldürücü olduğu düşünülmektedir. Yapraklar, A ve C vitamini de içerirler. Çam yaprağı ve çam kozalağı antioksidan bakımından zengindirler.

Devamını Oku »

Safran Çayı Doğal Bir afrodizyak ve Vücut Tepeden Tırnağa Temizler

 

SAFRAN ÇAYI DOĞAL GÜÇLÜ BİR AFRODİZYAK VE VÜCUDU TEPEDEN TIRNAĞA TEMİZLER



Safran çiçeği (Crocus sativus), süsengiller (Iridaceae) familyasından, sonbaharda çiçek açan, 20–30 cm boyunda, çiğdem (Crocus) cinsinden soğanlı bir kültür bitkisi ve bu bitkiden elde edilen baharat. Bitkinin yaprakları şeritimsi, mor çiçekleri üç tepeciklidir.

Safran soğanları dikildikten sonra mor renkli taç yaprakları ile çiçek açar ve çiçeklerin tam ortasında kırmızı renkli üç adet tepecik oluşur. İşte bu tepecikler çok şifalı ve dünyanın en pahalı baharatı olarak bilinir.

Bu tepecikler toplanarak kurutulur ve çok şifalı bir çay yapılır. Yaklaşık 5-6 adet kırmızı renkli kurutulmuş tepecik kısmı bir bardak kaynar suda 5 dakika bekletilerek çay hazırlanır.

Safran çayı çok güçlü doğal bir afrodizyaktır. Tüm vücudu içten temizler, tümörleri yok eder ve beyni korur.

Ayrıca bu çay astım, boğmaca ve soğuk algınlığı tedavi edici özelliğe sahiptir.

Mide ağrısı ve mide de yanma sorunlarına karşı kullanılır.

Safran çayının diğer bir özelliği ise içerdiği krosin maddesinden dolayı kandaki yağ miktarını düşür ve trigiliserit , kolesterol gibi hastalıkları tedavi eder.

Bütün bu sağlıklı şifaları elde etmek için her gün bir bardak safran çayı içilmelidir.

Devamını Oku »

Bahçenizde Çok Kolay Yetiştirin Bütün Vücudu İyileştiren Şifalı Bitki

 

Bahçenizde Çok Kolay Yetiştirin Bütün Vücudu İyileştiren Şifalı Bitki



Roka, yaprakları aromatik  olan ve bahçelerde yetiştirilen popüler bir bitkidir.

Genelde yaprakları salatalara hoş bir aroma katmak üzere kullanılır.

Roka bitkisinin aromatik yapısı ve hoş kokusunun yanında birçok iyileştirici özelliği vardır.

Roka karaciğeri iyice temizler, detoksifikasyonu ve ağır metallerin vücuttan atılmasını destekler.

Gözleri koruyan ve maküler dejenerasyon gelişimini önleyen antioksidanlar açısından zengindir.

Roka, magnezyum ve çinko içerir ve doğal bir afrodizyak görevi görür. Kemik sağlığı ve osteoporozun önlenmesi için önemli olan vitamin ve minerallerin mükemmel bir seçimidir.

Roka, bağışıklığı güçlü bir şekilde güçlendirir ve birçok hastalığın başlamasını önler. Değerli bir demir ve nitrat kaynağıdır ve anemi ve hipertansiyon için faydalıdır.

Roka, K vitamini açısından zengin olduğu için kan sulandırıcı ilaçlar alan kişiler için dikkatli olunmalıdır.

Yeşil salatalarda mutlaka kullanılması gerekir ve ayrıca kurutulan yapraklarından şifalı çay yapılarak tüketilir.

Devamını Oku »

Nar Kabuğunun Faydalarını Keşfedince artık Çöpe Atmayacaksınız

 

NAR KABUĞUNUN FAYDALARI



Lezzetiyle sıkça tüketilen ve vücut sağlığına faydalı olan narın kabukları da oldukça yararlıdır. 

Cilt maskelerinden saç bakımına kadar birçok yerde kullanabileceğiniz kabuklardan yapacağınız çayların da faydası çoktur. 

Hem meyvesiyle hem kabuğuyla her derde deva olduğu söylenen narın, kabuğu suyuna oranla daha fazla bileşen içerir. 

Uzmanlar nar kabuğu içerisinde bulunan ellagik asitin bazı hastalıkları önlemeye ve iyileştirmeye yardımcı olduğunu söyler. 

·         Nar kabuğu yüksek oranda C vitamini içerir. C vitamini eksikliği birçok hastalığa neden olabilir. Bu nedenle özellikle kış aylarında yaşanan grip, bronşit, boğaz ağrısı gibi hastalıklarda tedavi edici özelliktedir.

·         İçerisinde yüksek oranda bulunan antioksidan kolesterolün düzenlenmesini sağlar.

Kaynatılmış suda 10 dakika demlenerek içilen su hem ishali tedavi eder hem de enfeksiyona sebep olan bağırsaktaki bakterilerin üzerinde etki sağlaR

·         Şeker ve kalp hastalığına da iyi gelir.

Nar kabuğu hemoroid tedavisinde de kullanılır. Nar kabuğu ile yapılan çayın düzenli içilmesi hemeroidi tedavi eder.

·         Her sabah aç karnına içildiğinde bağırsakta bulunan tenyaların dökülmesini sağlar.

  • Eklem ağrılarını dindirmeye yardımcı olur.

 

Devamını Oku »

Nane Yaprağı Tüketerek Sağlığınızı Koruyun…

 

NANE YAPRAĞI TÜKETEREK SAĞLIĞINIZI KORUYUN…



Nane yoğun mentollü uçucu yağ içeriğinden dolayı aromatik bir kokuya sahip tıbbi bir bitkidir

Yetiştirilmesi oldukça kolay olan nane bitkisinin doğada bir çok yabani formu kendiliğinden yetişmektedir.

Bahçede ve saksıda rahatlıkla yetişebilmektedir. Koparılan bir nane dalı toprağa dikilerek yeni bir bitki elde edilebilir. Yani çelikle üretilmesi oldukça basittir.

Nane insan sağlığı için şifalı özellik gösterir. Mide ve bağırsaklar üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Nane, mide krampları ve ağrı, mide bulantısı ve kusmaya yardımcı olan tıbbi bir ajan olarak kullanılır. Hıçkırıklara, şişkinliğe, bağırsaklarda gaz birikmesine ve sindirim sorunlarına karşı etkilidir.

Nane daha iyi karaciğer fonksiyonunu etkiler ve spazmlara ve safra kesesi ağrısına yardımcı olur. Nanenin solunması soğuk algınlığı ve sinüs iltihabının neden olduğu şikayetleri giderir. Bu şifalı bitki romatizma, artrit ve gut kaynaklı baş ağrılarına ve ağrılara faydalıdır.

Nane mutfaklarda çokça baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Yemeklere, salatalar ve çorbalara lezzet ve aroma katar.

Nefesi tazelemek ve solunum yollarını rahatlatmak için birkaç tane taze nane yaprağı ağza atılarak çiğnenir.

Taze ve kuru nane yapraklarından da şifalı çay yapılır. Bu çay üst solunum yolları hastalıklarını giderir, akciğeri temizler ve öksürüğü hafifletir..

Nane çayı yapmak için 3-4 adet taze nane yaprağı bir bardağa konur ve üzerine kaynar su dökülerek 5 dakika demlenmesi beklenir. Hazırlanan bu çay günde iki bardak içilebilir.

Devamını Oku »

Muşmula Vücudu Tepeden Tırnağa Sağlığına Kavuşturur. Mutlaka Tüketin…

 

Muşmula Vücudu Tepeden Tırnağa Sağlığına Kavuşturur. Mutlaka Tüketin…



Muşmula sonbaharda olgunlaşıp yumuşayınca yenen bir meyvedir.  Ormanlık alanlarda yabani olarak yetişir ayrıca bahçelerde yetiştiriciliği yapılır.

Bu meyve çok sağlıklı ve bütün vücut üzerine etkisi var.

Muşmula tüketerek  iltihap, bakteri, virüs ve ağrıdan kurtulabilirsiniz.

Muşmulanın sağlık açısından en önemli özelliği doğal müshil görevi görmesidir. Özellikle sindirim sorunları ve ishale iyi gelen olgun muşmula meyvelerinden komposto yapabilirsiniz.

Böbrekleri güçlendirir ve idrara çıkmayı destekler. Muşmula baş dönmesini yatıştırır ve görüşü güçlendirir.

Kolesterolü düşürür ve karaciğeri temizler.

Muşmula meyvesi olgunlaşıp yumuşayınca kabukları ile beraber yenebilir. Mevsiminde bolca yenen muşmula meyvesi ile sindirim sisteminin bütün bir yıl boyunca düzene girer. Böbrekler sağlığına kavuşur.

Muşmula kompostosu yaparak ta tüketebilirsiniz. 8-10 adet muşmula meyvesi yarım litre suda 20 dakika kaynatılır ve isteğe göre tatlandırmak üzere şeker katılabilir.

Bu şekilde son derece sağlıklı ve lezzetli bir içecek yapabilirsiniz.

Devamını Oku »

Mikrop Öldürücü Ot KİŞNİŞ OTU Virüsün boğaza ve akciğere inmesini engelliyor

 

MİKROP ÖLDÜRÜCÜ OT KİŞNİŞ OTU VİRÜSÜN BOĞAZA VE AKCİĞERE İNMESİNİ

 ENGELLİYOR



Anadolu da 'mikrop öldüren ot' olarak bilinen kişniş tohumunun faydaları saymakla bitmiyor.

Maydanozgillerden olan bu bitki bahçede ve saksıda rahatlıkla yetiştirilebilir. Yaprakları maydanoza çok benzer ancak farklı bir aroması ve tadı vardır.

İltihap temizlemede, mide rahatsızlıklarında, ağız içi yaralarda kullanılan ve aşotu olarak da isimlendirilen kişniş tohumunun göz sağlığına da faydası olduğu biliniyor. Ağız gargarası yaparak virüslerin boğaz ve akciğere inmesini engelleyen kişniş tohumu tam bir şifa deposu.

Aşotu olarak da bilinen kişniş tohumunun içeriğinde sineol ve linoleik asitler bulunur. Bu iki asit sayesinde kişniş tohumu güçlü bir bakteri temizleyici görevi görür.

Yemek ve salatalarda sıklıkla kullanılan kişniş hakkında uzmanlar özellikle ağız gargarası yaparak virüslerin boğaz ve akciğere inmesini engellediğini söylüyor. 

Kişnişi uzmanlar özellikle sonbahar ile beraber daha çok tüketilmesi gerektiğini önerir. Güçlü bir mikrop öldürücü olduğundan hastalıkların daha hızlı atlatılmasını sağlar. Yemeklere özellikle de turşulara konulması tavsiye edilir. Anadolu da mikrop öldüren ot olarak bilinir.

Kişniş Otu Nasıl Kullanılır?

Taze yaprakları ve öğütülmüş tohumları yemeklere ve salatalara katılır. Ayrıca hem yaprakları hem de tohumundan şifalı çay yapılır. Bir Bardak kaynar suya bir tatlı kaşığı öğütülmüş tohum konur ve 5 dakika demlenir. Taze ve kurutulmuş yaprakları da aynı şekilde bir tutam olarak bir bardak kaynar suda 5 dakika bekletilerek şifalı çayı hazırlanır.

Kişniş Otunun Faydaları Nelerdir?

-Göz sağlığına oldukça faydalıdır. İçerdiği A vitamini ile görme sorunlarının önüne geçmektedir.
-Kalp krizi ve felç gibi riskli hastalıkların oluşmasını aza indirmede yardımcıdır. Aynı zamanda kolesterol seviyesini de dengelemektedir.

-Kişniş içerdiği B vitamini ile sinir sistemine destek sağlamaktadır. Uykusuzluk, yorgunluk ve stres gibi sorunları azaltmada yardımcı olmaktadır.

-Ağız kokusunu gidermekte ve ağızda oluşan yaraların enfeksiyona yakalanmalarını engellemektedir.
-Kalsiyum açısından zengin olan kişniş, kemiklerin uzun yıllar boyunca sağlıklı ve güçlü kalmasını sağlamaktadır.
-İçerisinde bulunan uçucu yağ asidi sayesinde cilt problemlerinin daha hızlı iyileşmesini sağlamaktadır.

Devamını Oku »

Mandalina Kabuklarını Sakın Çöpe Atmayın

 


Mandalina kışın yetişen ve c vitamini kaynağı olarak bilinen bir meyvedir. Bu meyvenin kabuklarıda oldukça şifalıdır ve mutlaka kullanılmalı.

Mandalina kabuklarının beyaz kısımları yüksek pektin içeriğine sahiptir. Pektin ise diyet lifinin bileşenidir ve kolesterolü düşürücü bir etkisi vardır.

Bu mucizevi kabuklar hazımsızlığı azaltır ve bağışıklık sistemine güç katar. Sindirimi düzenler, balgamı azaltır ve dalağı güçlendirir.

Mandalina kabuğunda bulunan antioksidan, bu meyvenin suyundan daha faydalıdır.

Mandalina yedikten sonra genellikle çöpe giden kabukların kurutulup kullanılması bir çok şifalı etki sağlar.

Mandalina kabukları kurutulduktan sonra küçük parçalara ayrılır. Yaklaşık bir mandalina kabuğu bir bardak suda 2-3 dakika boyunca kaynatılır. 10 dakika bekletilerek demlenmesi sağlanır.

Gün içinde 2 bardak içilir.

Mandalina kabuğu ile yapılan şifalı çay bağışıklığı güçlendirir ve kansere karşı korur.

Kandaki yağ seviyesini düşürerek kolesterolü dengeler.

Sindirimi düzenler ve bağırsakları temizler.

Buharı solunarak nefes açıcı özelliğinden faydalanılır.

Dalaktaki sıkıntıları giderir.

Devamını Oku »

Kara Hindiba Yaprakları Bir Çok İlaçtan Daha Etkili. Doğada Mutlaka Toplayın

 

Kara Hindiba Yaprakları Bir Çok İlaçtan Daha Etkili. Doğada Mutlaka Toplayın



Bahçemizde yabani olarak yetişen karahindiba bitkisinin yaprakları hem yenilebilir hem de çok şifalı.

Karahindiba, vücut üzerinde faydalı etkisi olan tıbbi bir bitkidir. Mümkün olduğunda, karahindiba yapraklarını Doğadan mutlaka toplayıp bolca tüketin.

Bu yaprakların içeriğinde  A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra K vitamini ve B grubundan vitaminler bulunur.

Minerallerden kalsiyum, magnezyum, potasyum ve demir içerir. Karahindiba saplarında ise çok şifalı  sütlü meyve suyu bulunur.

Karahindiba yaprakları kanı temizler ve toksinleri vücuttan atar. Karaciğer ve böbrek sağlığı üzerinde iyileştirici bir etkiye sahiptirler.

 Karahindiba yaprakları kemikleri ve sinirleri güçlendirmek, kas ve bacaklardaki krampları gidermek için faydalıdır.

Karahindiba yaprakları yollardan toplanmamalıdır. Onları çayırlarda ve bahçelerde aramak en iyisidir.

Günlük 5-10 gram taze karahindiba yaprağı alınması tavsiye edilir. Zeytinyağı veya tuz ilavesiyle salata olarak yenebilir. Karahindiba yaprakları bir sebze gibi yenebilir ve pişirilebilir.

Doğal ortamlarda yetişen mu mucize bitkiyi gördüğünüz her yerde toplayın ve mutlaka yeşil salatalarınız katın. Kurutarak şifalı çayını yapın…

Devamını Oku »

Karaciğeri % 100 Temizleyen Doğal Bir Detoks

 

HER SABAH AÇ KARINLA LİMON ZEYTİNYAĞI YİYİN VE MUCİZEYİ GÖRÜN



Zeytinyağı ve limon sayısız faydaları olan iki doğal bileşendir. Bu iki bileşen uygun şekilde karıştırılarak muhteşem bir doğal detoks elde edilir.

Mide mukozasının yağlanmasını engelleyerek, karaciğeri temizler ve kolon temizliği sağlar. Tek yapmanız gereken düzenli olarak her sabah aç karınla bir kaşık zeytinyağı limon karışımını içmeniz.

Bu karışım bütün vücudu temizleyen çok güçlü bir antioksidandır ve vücut için mükemmel bir detokstur.

Bu karışımı hazırlamak oldukça basit. Bir yemek kaşığına zeytin yağını dökün ve üzerine birkaç damla limon damlatın. Ve olduğu gibi her sabah kahvaltı yapmadan aç karınla tüketin. Yarım saat sonra kahvaltı yapabilirsiniz.

Bir hafta süre ile düzenli tüketirseniz bir çok şifalar elde edersiniz.

Öncelikle kötü kolesterolünüz düşer ve kan dolaşımınız düzenlenir ve atar damarlar daha iyi çalışır.

Karaciğerde birikmiş toksin maddeler çözünür ve çok hızlı bir şekilde vücuttan atılır. Karaciğeriniz tertemiz olur.

Vücutta detoks etkisi yaparak yağların hızlıca yakılması sağlanır ve kilo vermeye yardımcı olur.

Sindirimi düzenler, bağırsakları çalıştırır ve kabızlığı giderir.

Düzenli kullanıldığında romatizmal ve Ekrem ağrılarını iyileştirir.

Devamını Oku »

Hamile Kadınlar Bu Meyveyi Bolca Tüketmeli

 

Hamileler bolca tüketmeli

 


Muşmula meyvesi olgunlaşınca yenen lezzetli ve çok şifalı bir bitkidir.

 

Muşmula, besin lifi, potasyum, demir,kalsiyum, folik asit ve magnezyum gibi yararlı mineral ve maddeler bakımından oldukça zengin bir meyve. Aynı zamanda içinde bolca A ve C vitamini olduğu da biliniyor.

 

Hamile kadınlar da bu şifalı meyveyi bol bol tüketmeli.

 

Özellikle kış aylarına gireceğimiz şu günlerde, bu meyvenin pazarlarda ve marketlerde bolca bulunması hamileler için oldukça büyük bir şanstır.

 

 Bu yararlı meyve düşük yapma riskini azaltır. Düşük yapma riski olan gebe kadınlar bu meyveyi tüketmelidir.

 

Ayrıca bel ağrılarına çok iyi gelir. Ağrıları hafifletici özelliği de vardır. Gut hastaları da bu faydalı meyveyi bolca tüketebilirler.

 

Fakat yüksek tansiyon hastalarının daha az tüketmelerinde fayda var. 

Devamını Oku »

Duvar Diplerinde Yetişen Şifa Kaynağı Bir Yabani Ot

 


Duvar Diplerinde Yetişen Şifa Kaynağı Bir Yabani Ot

(Duvar Fesleğeni Parietaria judaica')


Duvar fesleğeni tüylü sapları ve yapışkan hissi veren yaprakları olan, dik veya yayılan bir bitkidir.

Yapışkan otu, Bere otu, , Çorakotu, Sırçaotu olarak ta adalandırılır ve bilimsel ismi Parietaria judaica'

 Isırgan otu ailesindeki bu bitkinin genellikle kaldırım ve duvarlardaki çatlaklarda büyür. Polenleri alerjendir; astım ve cilt tahrişlerine neden olabilir.

Duvar Feslegeni içeriğinde kalsiyum, flavonoidler, kükürt, potasyum nitrat, tanenler, müsilaj, ve kaempferol maddeleri bulunur.

Bu bitki şifalı bir bitki olup halk tıbbında sıklıkla kullanılır. Yaprakları toplandıktan sonra kurutuluru ve şifalı çayı yapılır. Ayrıca kuruyan yapraklar toz haline getirilerek bal ile karıştırılır ve astım tedavisinde kullanılır.

Yapışkan otu çayı astım önleyici ve solunumu rahatlatıcıdır.

Soğuk algınlığında günde iki barak çayı içilmelidir.

İdrar söktürücü özelliği vardır ve böbrekleri onarıcı bir etkiye sahiptir.

Böbrek ve mesane taşları, sistit ve nefrit gibi idrar sisteminin diğer şikayetleri için etkili bir ilaçtır.

Kronik öksürüklerin yatıştırıcısı olarak, ayrıca yaralar ve yanıklar için kullanılmıştır.

Duvar fesleğeninden çay yapmak için kurutulmuş ve kıyılmış yapraklardan bir tatlı kaşığı bir bardak kaynar suda 5 dakika bekletilir.

Cam, ayna ve bakır kapları temizlemek ve parlatmak  için kullanılır.

Devamını Oku »

Çinin Gizli Reçetesi Sabah Bir Bardak İç Bütün Vücudun Temizlensin

 


Çin doktorlarının uyguladığı ve evde rahatlıkla yapabileceğiniz bitkisel bir ilaç tarifini anlatacağız.

Dere otu yaprakları, defne yaprağı ve dere otu tohumu.

Bu üç bileşenle yapacağınız karışım beta karoten folik asit, B1, B2 ve B6 ile C ve A vitamini ayrıca potasyum, manganez, bakır , çinko kalsiyum, fosfor, demir, klorofil, lutein ve flovanoidler açısından çok zengin.

Hazırlayacağınız karışım böbrek hastalıklarını tedavi eder, prostatı küçültür ve mesane sağlığını korur.

Hazımsızlık ve solunum yolu hastalıkları için çok etkilidir. Ayrıca kas ağrılarını giderir, bağışıklığı giderir.

Karışımı hazırlamak için bir demet taze dere otu yaprakları, 3 adet defne yaprağı ve bir talı kaşığı dere otu tohumu yarım litre suda 3 dakika kaynatılır ve her sabah kahvaltıdan önce bir bardak içilir.

Devamını Oku »

Çam İğne Yaprakları Limondan 5 Katta Daha Fazla C Vitamini İçerir

 


Çam iğnesi çayı , önemli miktarda C vitamini içeriyor (limondan beş kat daha fazla). Canlandırıcı özelliğe sahiptir ve özellikle astım, bronşit gibi hastalıklarda, akciğer hastalıklarında, müzmin öksürüklerde, balgam söktürmede ve nefes açmada tavsiye ediliyor.

Ayrıca yaraları iyileştirme ve romatizmal rahatsızlıklara karşı da kullanılıyor.

Bir bardak Kaynar suya bir yemek kaşığı Çam iğne yaprağı koyun ve 10 dakika bekletin. Çayınız hazır ve günde 2 bardak içebilirsiniz.

Düzenli çam yaprağı çayı tüketerek akciğerlerinizi tertemiz yapabilirsiniz. Balgam sorunundan kurtulur ve öksürüğünüzü kesebilirsiniz.

Bütün solunum yoları rahatsızlıklarında etkilidir.

Çam yaprakları astım hastalığının doğal ilacıdır.

Daha bir çok faydası olan çam yaprakları ile yapılan çayın günde iki bardak içilmesinin hiçbir sakıncası yoktur ve rahatlıkla düzenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Devamını Oku »

Bu Bitkinin Yüzyıllar Öncesi Şifalı Kullanımı Sizi Şok Edecek

 



Isırgan otu antik çağlarda bile şifa niyetine kullanılan tıbbi bir bitkidir.

Ö dönemde ısırgan otu yaprakları dolaşımı uyarmak, ürtiker denen kurdeşen hastalığı, eklem ağrıları ve  eklem iltihapları tedavisinde kullanılmıştır.

Artritli hastalar için taze ısırgan otunun topikal olarak kullanılması uzun bir kullanım geçmişine sahiptir. Halk tıbbında hala bu uygulama bel ağrısı, romatizmal şikayetler, romatid artrid tedavisinde standart olarak kullanılmaktadır.

Yapılan araştırmalar ısırgan otunun mükemmel bir enerji ve protein kaynağı olduğu

Yemeklerde kullanılan ısırgan yaprakları, kurutularak şifalı çayı da yapılmaktadır. Bu şekilde düzenli kullanıldığında vücuttaki fazla ödemi atar, prostat büyümesini engeller, kan şekerini düşürür ve hemeroit kanamalarını azaltır.

7 gün boyunca her gün düzenli bir bardak ısırgan çayı içilmesi tüm bu şifaları elde etmenizi sağlar.

İlkbahar ve sonbaharda yapraklanan ısırgan otu toplanarak gölgede kurutulur ve kapalı bir kavanozda uzun süre saklanabilir.

Devamını Oku »

Bu Bitkinin Yapraklarını Yakın ve Odanız Mucizelerle Dolsun Doğal Tütsü

 


Defne yaprakları mutfaklarda baharat olarak kullanılan aromatik bir bitkidir.

Ağaç şeklinde yetişen bu bitkinin yaprakları ayrıca çok şifalıdır ve doğal bir bitkisel ilaçtır.

Defne yaprağı şişkinliği yatıştırır ve yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırır. Şeker hastaları ve uygun kalp fonksiyonu için faydalıdır. Defne yaprağı ayrıca eklem iltihabı ve solunum yolu enfeksiyonları için de kullanılır.

Bununla birlikte bulunduğunuz odada defne yaprağı yakarak içeriğindeki çok şifalı bileşiklerin ortama yayılması sağlanır..

Odaya kokusu sinen defne, sakinleştirici ve stres giderici bir etki oluşturur. Defne yaprağı tütsüsü evi negatif enerjiden arındırıp pozitif iyonların havaya salınmasına yardımcı olur.

Defne yaprakları yanarken hoş kokusu etrafa dağılır. Bu ise beyni uyararak pinen, elimisin ve sineol üretimini artırır

Defne yaprağı tütsüsünün insanlar üzerinde stresi azalttığı ve enerjilerinin yükselttiği gözlemlenmektedir.

Gripken defne yaprağı yakmak ise hastalığın çok daha kısa sürede atlatılmasına yardımcı olur.

Devamını Oku »